YOUR STORY - Juwelentrends 2022

De herfst/winter trends van 2021/2022

De dagen worden korter en het weer wordt kouder, wat betekent dat het weer herfst is. In dit nieuwe seizoen (2022) zijn er nieuwe juwelentrends welke we met je doorlopen.

Chunky

Een van de trends van 2022 zijn chunky juwelen. Dit is een echte eyecatching stijl, die al jaren bestaat. Het werd populair in de jaren 80 en 90 dankzij de hiphopcultuur. Veel muziekliefhebbers begonnen het te dragen omdat hun favoriete artiesten het deden. Ook het dragen van gewaagde gouden juwelen werd in die tijd gezien als een vorm van welvaart en stijl. Tegenwoordig wordt het vooral gedragen om een ​​extra dimensie aan een look te geven en een simpele outfit een chique touch te geven. 

De favoriete chunky juwelen van Jacky zijn Beegoddess Rose Gold Diamond Wheat Earring en Karolin van Loon Ring.

Minder is meer

Small is fijnere trend die het tegenovergestelde is van de chunky stijl. Waar het ging om de centrale plaats van juwelen in je outfit, is het net wat meer een subtiele toevoeging. Door de jaren heen heeft de minimalistische trend ons ook geleerd dat minder meer is. Dit zien we terug in strakke vormen en zachte tinten. De trend was oorspronkelijk een kunststroming uit de late jaren 50, het hoefde niet meer groots te zijn. Nu ging het om het moment en de ervaring. Het voordeel van deze juwelen is dat ze makkelijk overal mee te combineren zijn. Minimalisme hoeft zeker niet ten koste te gaan van de uitstraling van het sieraad, want je kunt nog alle kanten op. 

De favoriete minimalistische juwelen van Jacky zijn Rivoir & Guya Tiny Cloud Bracelet en Borgioni Small Single Diamond Rose Open Ring.

Juwelen met een betekenis 

Zolang mensen leefden, droegen ze juwelen die vaak een betekenis hadden, die geloof en cultuur konden vertegenwoordigen. Ook droegen ze edelstenen die een bepaalde kracht of bescherming gaven. Van amuletten die een familie-erfstuk zijn tot medaillons met de initialen van uw kinderen erin, dit is iets wat weer helemaal in de mode is. Deze trend is ook goed te combineren met de chunky trend. Bijvoorbeeld een grof geschakelde armband met bedels die jouw verhaal creëren.

Het favoriete betekenisvolle merk van Jacky is Loquet, die prachtige items heeft met medaillons om je verhaal te creëren. Bekijk hier de collectie.

Stapelen

Oorstapels, laag over laag colliers, armbanden en stapelbare ringen, er zijn zoveel manieren om creatief te zijn met je huidige juwelencollectie. Niets is te gek voor deze trend. Waar men voorheen dacht te moeten kiezen tussen zilver of goud, kan dit nu allemaal gecombineerd worden, ook meerdere ringen aan één vinger of een korte en een half lang collier aan elkaar.

Alle juwelen van By Jacky kunnen worden gestapeld, maar er zijn ook enkele items die al gestapeld zijn. Bijvoorbeeld Borgioni White Gold Diamond Octagon Ring en Ring Waaier.