THEIR STORY - Bedel juwelen

Een bedel is een miniatuursymbool in de vorm van een juweel en wordt ook wel een snuisterij of hanger genoemd. Ze bestaan ​​al heel lang en kunnen iemands reis door het leven uitbeelden. In deze blog vertellen we je meer over de mode, betekenis en geschiedenis achter bedels.

Oorsprong

Bedels werden voor het eerst gedragen tijdens het Neolithicum als een symbool om vijanden af ​​te weren. Toen de Egyptische farao's het eenmaal hadden overgenomen, werd het gedragen om zichzelf te beschermen tegen boze geesten. Vele jaren later gaf koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk de voorkeur aan bedels en ze werden razend populair in het westen. Haar collectie bestond uit fijne zilveren en gouden stukken. Door de jaren heen hebben bedels vele betekenissen en inspiraties gekend.

Betekenis

Charmes kunnen nog steeds worden gedragen om het kwaad af te weren en het goede in je leven uit te nodigen. Nu kopen veel mensen bedels om een ​​belangrijk hoofdstuk in hun leven af ​​te sluiten of om sentimentele waarde te behouden. De bedels worden meestal aan colliers of armbanden gedragen en zijn er in allerlei soorten en maten. Een snuisterij die een trouw- of afstudeerdatum markeert, is een manier om je verhaal te vertellen met juwelen. Moeders kopen vaak een hanger die hun kinderen voorstelt.

Mode

Bedels kunnen worden gedragen aan colliers, oorbellen of armbanden. Als het gaat om colliers en oorbellen, wordt er meestal maar één bedel aan elk stuk gedragen. Armbanden dragen echter meer dan één bedeltje. Het wordt aanbevolen om 5 tot 9 bedels aan één armband te dragen, afhankelijk van de maat.

Een bedeljuweel is iets persoonlijks en daarom kunnen ze er, afhankelijk van je stijl en je verhaal, heel anders uitzien. Het is belangrijk om het niet te overdrijven, omdat het vrij snel overweldigend kan worden. Voor wie meer van eenvoud en minimalisme houdt, is een collier met één bedel eraan voldoende. Als je bedels verzamelt, is een armband de beste keuze.

Een van onze favo-items is deze ketting van BeeGoddess.