THEIR STORY - Mix & Match: Claire's Handbagcare

Vandaag hebben we een leuk gesprek met Claire van Claire's Handbagcare. Ze was ook te gast op ons evenement "Something Old, Something New." Vijf jaar geleden startte Claire haar eigen bedrijf in het restaureren van tassen. We mochten haar wat vragen stellen over haar bedrijf, tassen en juwelencollectie. Tijd om te mixen en matchen!

Waarom ben je met je bedrijf begonnen?

Claire's Handbagcare is geboren uit noodzaak. De vraag was: waar onderhoud je je mooie tas? Je gaat er niet zomaar mee naar de schoenmaker. Mijn vrienden en ik merkten dat er nergens een geschikte plek was, dus ik begon met het opknappen van onze tassen. Na een jaar of wat ging ik online met mijn bedrijf.

Wat is je missie?

Ik heb veel respect voor merken zoals Chanel, Dior en Hermès, die prachtige verhalen achter hun ontwerpen hebben. Ik vind het een mooi idee dat deze tassen kunnen worden doorgegeven van moeder op dochter, op kleindochter. Het zijn zulke mooie stukken, dus mijn missie met Claire's Handbagcare is ervoor te zorgen dat tassen lang in gebruik blijven.

Welke invloed heeft restauratie op de waarde van een tas?

Dit verschilt per tas en per restauratie. Als je de kleur van je tas verandert van wit naar zwart, zal hij in waarde dalen. Maar als je de tas herstelt om de hoekjes mooi te houden en de tas niet meer kaal wordt, zal de waarde niet veranderen.

Welke merktassen verwerk je? Zijn dit alleen Chanel en Hermès?

Ik behandel alle tassen die voor jou van waarde zijn. Dus als je een waardevolle oude tas van je oma hebt, behandel ik die ook. Door de prijs die ik reken, staan er vooral duurdere tassen in mijn atelier. Maar in het verleden heb ik ook merkloze tassen gemaakt die voor de klant erg waardevol zijn.

Hoe verloopt je restauratieproces? Welke stappen worden genomen?

Eerst wordt er een offerte gemaakt en wordt de tas binnengebracht of opgestuurd. Het proces is lastig op papier vast te leggen. Als een tas binnenkomt, maak ik hem schoon, repareer wat ik kan en doe de toplaag. We polijsten de tas altijd met ons eigen product, dat het leer voedt en beschermt. Het exacte proces kan ik helaas niet onthullen.

Hoe combineer je je juwelen met je tas en wat zijn jouw tips?

Ik combineer mijn juwelen niet specifiek met mijn tassen. Vroeger kon je witgoud en geelgoud niet combineren, maar tegenwoordig kan dat prima. Je hebt alledaagse juwelen die ik niet zou dragen naar een gala of een formele avond. Dan kies ik voor een opvallender juweel en een bijpassende tas. Mijn tip voor een avondtasje is: niet te groot. Het gaat erom je tas subtiel af te stemmen op je outfit en de gelegenheid, en hetzelfde geldt voor juwelen die passen bij de etiquette van de gelegenheid.

Wat is je dierbaarste juweel?

In geld uitgedrukt is het niet veel waard, maar ik heb twee armbandjes van mijn zoontjes die ze bij hun geboorte hebben gekregen. Twee armbanden met een gouden naamplaatje en turkoois koraalkralen. Ik heb er een armband van laten maken, en dat is mijn kostbaarste juweel omdat ze zo altijd bij me zijn.

Waar ben je het meest trots op in je bedrijf?

Ik ben trots op de persoonlijke manier waarop we werken en dat vrouwen uit heel Europa ons weten te vinden. Zo was er een dame die hard had gespaard voor haar eerste Chaneltas en nu een hele collectie heeft, maar haar eerste Chaneltas blijft haar het dierbaarst. Ze werkt naast haar studie hard met haar eigen bedrijf om deze tassen te kunnen kopen en vertrouwt haar tas aan mij toe. Dat vertrouwen maakt me het meest trots.

 

Inspiratie gekregen van Claire's Handbagcare? Lees meer !