THEIR STORY - Mix & Match: Claire's Handbagcare

Vandaag hebben we een leuk gesprek met Claire van Claire's Handbagcare. Ook was ze te gast op ons evenement Something old, Something new. Vijf jaar geleden startte ze haar eigen bedrijf in het restaureren van tassen. We mochten haar wat vragen stellen over haar bedrijf, tassen en juwelencollectie. Tijd om te mixen & matchen!

Waarom ben je met je bedrijf begonnen?

Claire's Handbagcare is geboren uit noodzaak. De vraag stellen: waar onderhoud je je mooie tas? Je gaat er niet zomaar mee naar de schoenmaker. Mijn vrienden en ik zagen dat we nergens heen konden, dus ik begon het op onze tassen te proberen. Na een jaar of wat ging ik online met mijn bedrijf.

 Wat is je missie?

Ik heb veel respect voor bepaalde merken, Chanel, Dior en Hermès. Waar echt mooie verhalen achter de ontwerpers en merken zitten. Ik vind het een leuk idee dat deze tassen ook weer doorgegeven kunnen worden van moeder op dochter, op kleindochter. Het zijn zulke mooie stukken, dus het is mijn missie met Claire's Handbagcare - dat tassen lang in gebruik blijven.

Welke invloed heeft restauratie op de waarde van een tas?

Dit is per tas en per restauratie verschillend. Als je de kleur van je tas verandert van wit naar zwart, zal hij in waarde dalen, maar als je je tas herstelt om de hoekjes mooi te houden en de tas niet meer kaal wordt, zal hij niet in waarde veranderen.

Welke merktassen verwerkt u? Zijn dit alleen Chanel en Hermès?

Ik behandel alle tassen die voor je van waarde zijn. Dus heb je een hele waardevolle oude tas van je oma, dan trakteer ik die ook. Door de prijs die ik reken staan ​​er vooral duurdere tassen in mijn atelier, maar in het verleden heb ik ook merkloze tassen gemaakt die voor de klant erg waardevol zijn.

Hoe komt uw proces in actie? Welke stappen worden genomen?

Eerst wordt er een offerte gemaakt en wordt de tas binnengebracht of opgestuurd. Het proces qua handling is lastig op papier vast te leggen. Als er een zak binnenkomt maak ik hem schoon, repareer wat ik kan en doe ook de toplaag. We polijsten het altijd weer met ons eigen product, dat voedt en beschermt het leer. Het exacte proces kan ik je helaas niet vertellen.

Let jij goed op hoe je je juwelen combineert met je tas en wat zijn jouw tips?

Ik combineer mijn juwelen niet met mijn tassen. Vroeger kon witgoud of geelgoud natuurlijk niet gecombineerd worden, maar tegenwoordig kun je ze heel goed combineren dus dit is geen probleem meer. Je hebt alledaagse juwelen, die ik niet zou dragen naar een gala of een gekledere avond. Dan ga ik voor een meer uitgesproken juweel met een meer uitgesproken tas. Mijn tip voor een avondtasje is: niet te groot. Het gaat er niet om te pronken met je tas, maar om het subtiel af te stemmen op de outfit en gelegenheid en dat geldt ook voor juwelen die hier etiquette ook passen bij de gelegenheid.

Wat is je dierbaarste juweel?

Als ik dit in geld moet uitdrukken is het niet veel waard, maar ik heb twee armbandjes van mijn zoontjes die ze bij hun geboorte hebben gekregen. Twee armbanden met een gouden naamplaatje en waaraan turkoois koraal kralen zijn geregen. Ik heb er een armband van laten maken, dat is mijn kostbaarste juweel omdat ze zo altijd bij me zijn.

Waar ben je het trotst op in je bedrijf?

Dat we altijd op een heel persoonlijke manier werken en dat vrouwen uit heel Europa me weten te vinden waardoor ik hele leuke contacten heb. Zo was er een dame die heel hard had gespaard voor haar eerste Chaneltas en nu een hele collectie heeft, maar toch blijft haar eerste Chaneltas haar het dierbaarst. Ze werkt naast haar studie heel hard met haar eigen bedrijf om deze tassen te kunnen kopen en vertrouwt haar tas aan mij toe. Daar ben ik het trotst op, die vrouw met een tas die ze heel dierbaar is en die ze me toevertrouwt.

 

Inspiratie gekregen van Claire's Handbagcare? Lees meer !