THEIR STORY - Vieri's duurzame Earthbeat Foundation

Voor deze week hebben we de Earthbeath Foundation geïnterviewd. Guya is een van een van onze ontwerpers (Vieri) en is de oprichter van deze prachtige stichting. Stichting Earthbeat Solutions, opgericht in 2013, streeft naar een toekomstgericht, duurzaam en milieuvriendelijk gebruik van de grondstof goud.

Waarom is de Earthbeat Foundation opgericht?

25 tot 30 miljoen mensen, waaronder 1 miljoen kinderen, werken onder slechte omstandigheden in goudmijnen. Deze schendingen van mensenrechten, zoals illegale houtkap en kinderarbeid, zijn slechts enkele van de problemen die zich voordoen tijdens de goudwinning. Omdat goudmijnwerkers constant worden blootgesteld aan zeer giftige chemicaliën, heeft dit fatale gevolgen voor hen en hun omgeving.

Het doel van de Earthbeat Foundation is om de mensen in kleine goudmijngebieden te ondersteunen bij het opbouwen van een zelfbepaald leven.

Wat bedoel je met duurzaam?

Goudmijnen bevinden zich meestal in afgelegen gebieden vanwege de zware machines en gebruikte chemicaliën. We doen veel om alternatieven te vinden in de goudmijnindustrie, waar de natuur kan herstellen van menselijk ingrijpen. Het is belangrijk dat we op een respectvolle manier omgaan met de natuur: duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast geldt dat het geen impact heeft op het milieu en de mens. We vroegen Guya om die reden naar de reden van deze toewijding aan duurzaamheid.

'Wij geloven dat luxe afhangt van duurzaamheid, daarom zien we dit als een steeds belangrijker onderwerp. Er zijn te veel mensen in onze samenleving die niet genoeg weten over de omstandigheden in goudmijnen. Ons doel is om samen met de stichting bewustwording te creëren. We willen vooral een einde maken aan de barre en meedogenloze omstandigheden in deze branche.'

Op welke manier zet je je in voor duurzaamheid?

Toegewijd als we zijn, zouden we een alternatief en duurzaam inkomensconcept creëren voor de goudzoekers. Het "heartbeat honey"-project stelt werknemers bijvoorbeeld in staat om een ​​nieuwe, milieuvriendelijke en vriendelijke werkplek te vinden.

Wat is je droomdoel met de duurzame stichting?

Er bestaat geen perfect goudmijn. Door secundair goud uit elektronisch afval te gebruiken in plaats van nieuw goud te delven, vervangen we kleinschalige mijnbouw door urban mining. Ons belangrijkste doel is om nieuwe mogelijke werkruimtes te helpen creëren voor degenen die in de mijnbouw werken, wat uiteindelijk de natuur en de mensen ten goede komt. Geen van beide mag leiden tot goudwinning. Het is dan ook onze wens om een ​​einde te maken aan deze kleinschalige mijnbouw.

Wil je meer weten over deze duurzame stichting of wil je helpen door te doneren, ga dan via deze link naar de website.