YOUR STORY - Verlovingsringen

Verlovingsringen maken al duizenden jaren deel uit van onze en vele andere culturen. In de loop van de tijd zijn er bepaalde regels en voorkeuren ontstaan. In deze blog vertellen we je alles over verlovingsringen.

Oorsprong

Verrassend genoeg zijn verlovingsringen niet begonnen als een teken van liefde. Integendeel, het was een teken van eigendom. De verlovingsring is ontstaan ​​in het oude Rome. Vrouwen zouden ze dragen om hun financiële contracten met hun echtgenoten te bevestigen, zoals hij voor hen zou zorgen. Volgens GIA kreeg de verlovingsring zijn officiële betekenis in 850 AC. De betekenis is dat een man van plan is te trouwen met degene die de ring draagt. Destijds was een gouden band het populairst. Pas in 1470 AC werd de diamant toegevoegd, waardoor de verlovingsring ontstond die we vandaag allemaal kennen.

Wat je moet weten over verlovingsringen

Verlovingsringen worden uiteraard gegeven om een ​​verloving te herdenken. Maar als de bruiloft eenmaal heeft plaatsgevonden, worden de verlovingsringen naast een trouwring gedragen. Houd hier rekening mee bij het kopen van beide ringen, zorg ervoor dat ze bij elkaar passen, aangezien ze aan dezelfde vinger worden gedragen.

Traditioneel is de steen die wordt gebruikt voor verlovingsringen helder of wit. Sommigen kiezen voor een robijn, smaragd of saffier. Er is een tendens geweest in gekleurde stenen voor verlovingsringen. Maar alles komt neer op smaak en jouw verhaal.

Naarmate de tijd verstrijkt, veranderen traditionele keuzes. Niet elke ring heeft een steen, voor sommigen is een bandje voldoende. Heldere of witte stenen zijn niet de enige optie. Hoewel een ronde snit nog steeds de eerste keuze is, is de ovale snit een opkomende trend.

Trends

Momenteel voelen mensen zich vrijer om af te wijken van de traditionele keuze. Out of the box denken wordt geaccepteerd en soms zelfs geprefereerd. Daarom is goud niet meer het enige gebruikte metaal. Zilver, rosé en witgoud zijn net zo geaccepteerd. Een diamant is niet de enige steen die in een verlovingsring wordt geplaatst. Stenen met allerlei kleuren en zelfs parels kunnen worden gebruikt om die speciale ring te creëren.

 

Laat byJacky je helpen bij het vinden van de perfecte verlovingsring .