YOUR STORY - Edelsteen malachiet

Malachiet edelsteen

Malachiet is een prachtige groene edelsteen, bekend om zijn lichte en donkere lijnen. Zijn unieke kleur en zachtheid komen door het lage kopergehalte. Door deze zachtheid kan malachiet na verloop van tijd een natuurlijke matte uitstraling ontwikkelen.

Historische Gebruiken van Malachiet

Vroeger werd malachiet gebruikt om kamers te versieren en als cadeau vanwege de genezende eigenschappen die eraan werden toegeschreven. Tegenwoordig zijn enkele van deze historische geschenken te bewonderen in bekende musea zoals het Metropolitan Museum of Art in New York City.

De Naam Malachiet

De naam malachiet komt van verschillende Griekse woorden. "Malach" betekent diepgroen, terwijl "malakos" staat voor zacht, week of zwak, wat de eigenschappen van de steen goed beschrijft.

Oorsprong van Malachiet

Malachiet werd voor het eerst ontdekt in Egypte rond 4000 voor Christus. Het werd destijds gebruikt als make-up om ooginfecties te bestrijden. In de Middeleeuwen geloofde men dat malachiet beschermde tegen hekserij en het boze oog. Een paar honderd jaar geleden werd het zelfs gebruikt als verf, ondanks de giftigheid van het ruwe materiaal. Het is mogelijk dat Napoleon stierf door de giftigheid van kopergroen. Tegenwoordig dragen we malachiet alleen opgepoetst.

Geloofde Krachten van Malachiet

Malachiet staat bekend om zijn vermogen om negatieve energieën uit het lichaam en de omgeving te absorberen, waardoor het een zuiverende steen is. Het bevordert emotionele balans, stabiliteit en veerkracht en helpt bij het verwerken van trauma's door negatieve emoties te absorberen.

Zorg voor Malachiet

Vanwege de zachtheid van malachiet is voorzichtigheid geboden bij het polijsten. Krassen kunnen de glans van de steen verminderen. Het is het beste om malachiet te reinigen met milde vloeibare zeep en lauw water, en daarna goed te drogen om watervlekken te voorkomen. Vermijd hitte, warm water, zonlicht en agressieve chemicaliën zoals schoonmaakproducten en cosmetica.

Malachiet in NeverNot Juwelen

Malachiet wordt regelmatig verwerkt in de prachtige juwelen van NeverNot. Hieronder staan enkele van onze favoriete malachiet juwelen!

Ten eerste: NeverNot Grab 'n Go Ring

Of wellicht: NeverNot Hide 'n Seek - Ready 2 Shine