YOUR STORY - Edelsteen malachiet

Malachiet edelsteen

Malachiet is een groene, zachte edelsteen die wordt gekenmerkt door zijn lichte en donkere lijnen. Het lage kopergehalte geeft malachiet zijn kleur en zachtheid. Hierdoor kan de steen ook op natuurlijke manier een mat oppervlak ontwikkelen in de loop van de tijd.

Malachiet werd vroeger gebruikt om kamers te versieren of om cadeau te geven vanwege de werking waarin men geloofde. Tegenwoordig zijn sommige van zijn geschenken nog steeds te zien in bekende musea zoals het Metropolitan Museum of Art in New York City.

Naam

Er zijn verschillende mythen die de naam malachiet verklaren. In feite is malach in het Grieks diepgroen, maar malakos in het Grieks staat voor zacht, week of zwak.

Oorsprong

Malachiet werd voor het eerst gevonden in Egypte rond 4000 voor Christus. In die tijd werd het veel gebruikt als make-up om ooginfecties te bestrijden. In de Middeleeuwen gebruikten ze het als middel tegen hekserij en het boze oog. Een paar honderd jaar geleden gebruikten ze het als verf, maar niet geheel zonder risico's omdat het ruwe malachiet erg giftig is. Het is waarschijnlijk dat Napoleon ook stierf aan de giftigheid van dit kopergroen. Tegenwoordig weten we dit en dragen we het alleen maar opgepoetst.

Geloofde krachten

Malachiet heeft de kracht om negatieve energieën uit het lichaam en de omgeving te absorberen. Daarom is het een zuiverende steen. Door deze energieën te absorberen zorgt het voor emotionele balans, stabiliteit en veerkracht. Er wordt aangenomen dat het zelfs helpt bij het verwerken van trauma's. Dit omdat de steen de negatieve emoties absorbeert.

Steen zorg

Vanwege de zachtheid van de edelsteen moet je heel voorzichtig zijn bij het polijsten. Door krassen kan het materiaal zijn glans verliezen. Malachiet kunt u het beste reinigen met milde vloeibare zeep en lauw water. Droog ze vervolgens nauwkeurig af om watervlekken te voorkomen. Malachiet is gevoelig voor hitte. Het wordt aangeraden om uit de buurt te blijven van hitte, warm water en zonlicht, evenals agressieve chemicaliën zoals die in schoonmaakproducten en cosmetica.

Deze prachtige Malachiet edelsteen wordt regelmatig verwerkt in NeverNot juwelen. Hieronder staan ​​onze favorieten!

Ten eerste: NeverNot Grab 'n Go Ring

Of wellicht: NeverNot Hide 'n Seek - Ready 2 Shine