YOUR STORY - Investeren in juwelen

Investeren in sieraden

Net als in onroerend goed of in aandelen, kunt u ook beleggen in juwelen. Helaas zijn niet alle juwelen hiervoor geschikt. Wij vertellen u alles waar u op moet letten bij het doen van deze investering.

Investeren in juwelen is vooral aantrekkelijk door de materialen, het is belangrijk om aandacht te besteden aan zeldzame materialen. Als de grondstof op kan raken en er op dat moment veel vraag naar is, kan het veel waard worden. Zo kunnen edelstenen en edelmetalen erg interessant worden.

Diamant

Natuurlijk staat de diamant in de lijst met edelstenen, sinds de crisis in 2008 tot aan de uitbraak van COVID-19 was hij alleen maar toegenomen. COVID-19 heeft dus ook de vraag en het aanbod in de wereld van edelstenen beïnvloed. Nu sinds een maand stijgt de diamant weer in waarde. Experts verwachten dat dit alleen maar zal toenemen. Het vereist geen onderhoud, dankzij de sterkte van het materiaal. Omdat het goed bestand is tegen inflatie, valutaschommelingen en kredietcrises, is er ook weinig risico in de investering. Voor deze edelsteen geldt de regel van kwaliteit boven kwantiteit, om meer te weten over de kwaliteitsregels hebben we er een blog over gemaakt.

Robijn

De volgende edelsteen die zeer gewaardeerd wordt door beleggers is robijn. Dit behoudt zijn waarde goed en is vooral populair in onbehandelbare stukken uit Myanmar. Ze zijn te vinden in hun donkerste kleur en dat maakt het extra kostbaar. Het kan op een veiling meer dan $1 miljoen per karaat opleveren. Na de diamant is dit de hardste edelsteen, waardoor ze makkelijk mooi blijven.

Smaragd

De smaragd is niet altijd populair geweest bij investeerders. Eerder was de waarde immens schommelend, maar sinds lange tijd is deze zeer stabiel geworden omdat het steeds moeilijker wordt om deze van hoge kwaliteit te vinden. De groene smaragd blijft de favoriet van investeerders en net als de robijn ook de onbehandelbare stenen. Kortgeleden bracht een smaragd $300.000 per karaat op een veiling.

Saffier

Saffier is de beroemde edelsteen uit de ring van prinses Diana. De klassieke blauwe kleur die ze toen droeg, is de beste keuze voor beleggers omdat deze een steeds hogere waarde heeft. De saffier is in alle kleuren te vinden, maar hoe dieper de kleur, hoe hoger de waarde. Kortgeleden bracht een karaat $50.000 op een veiling.

Investeren is nooit een garantie op financieel rendement, maar hoe zeldzamer het materiaal en hoe hoger de vraag, hoe meer het uiteindelijk zal opleveren. Juwelen gaan natuurlijk ook over schoonheid en emotie en niet alleen over waarde. Van al deze prachtige edelstenen heeft ByJacky ook juwelen in de collectie, dus check it out!

https://www.gemsociety.org/article/investing-in-gems/

https://www.bntdiamonds.com/nl/waar-kan-ik-edelstenen-kopen-om-te-beleggen

https://www.baunat.com/nl/is-beleggen-in-edelstenen-voor-u-een-rendabele-en-verstandige-investering

https://www.myku.co/blogs/journal/gemonomics-how-to-invest-into-gemstones