THEIR STORY - Nieuw merk: Yana Nesper

Met trots kondigen we een nieuw juwelenmerk aan in de byJacky-community: Yana Nesper. Haar ontwerpen zijn uniek door het gebruik van verschillende soorten parels met een moderne twist. We hebben de oprichtster een paar vragen gesteld, zodat je het merk beter kunt leren kennen!

Waarom ben je met dit merk begonnen?

Ik ben altijd een creatief en kunstminnend persoon geweest, lang voordat ik mijn man Frank ontmoette en kennismaakte met parels. Mooie en esthetische dingen bevallen mij - juwelen, mode en gevoel voor stijl spelen een grote rol in mijn leven. Toen ik onderdeel werd van het familiebedrijf van mijn man, besloot ik creatief aan de slag te gaan met het ontwerpen van juwelen. We wisten meteen dat hier mijn talenten en ambities een perfect thuis zouden vinden en richtten YANA NESPER op.

Wat maakt je juwelenmerk uniek?

Onze juwelen zijn van uitzonderlijke kwaliteit omdat we elk stuk vanaf het allereerste begin creëren. Van het kweken en oogsten van parels in 's werelds mooiste baaien en rivieren, tot de liefdevolle verpakking en verzending naar onze klanten, wij zijn betrokken bij het hele proces. Dit garandeert telkens weer de best mogelijke kwaliteit. Onze stukken zijn meer dan alleen zakelijk; parels hebben een diepe, nostalgische geschiedenis binnen onze familie. YANA NESPER is mijn kans om mijn creatieve aspiraties waar te maken en om een positieve impact te hebben, zoals met onze Pink Pearl-inzameling tegen borstkanker en ons donatie-initiatief voor Oekraïne.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt vaak uit verschillende culturen: Italiaanse weelde, Japans minimalisme, Franse elegantie. Deze invloeden helpen me om onconventionele ontwerpen voor onze parels te creëren. Modefotografie, zoals het werk van Karl Lagerfeld, Helmut Newton, en Peter Lindberg, evenals mijn internationale Vogue-collectie, zijn ook belangrijke inspiratiebronnen. Mijn eigen gevoel voor schoonheid en stijl, geïnspireerd door mijn opvoeding en het rijke culturele erfgoed van Oekraïne, is zichtbaar in elk van mijn parelcreaties.

Waar komt je liefde voor parels vandaan?

Mijn liefde voor parels is verbonden met mijn liefdesverhaal met mijn man, Frank. Via hem maakte ik kennis met de wereld van parels, 's werelds mooiste juweel in mijn ogen. Zijn kennis, zorg en diep begrip van parels fascineerden me vanaf het allereerste begin en intrigeerden me om deze kostbare kralen verder te leren kennen.

Wat is jouw droom met YANA NESPER?

Mijn uiteindelijke doel met YANA NESPER is om juwelen te maken die een leven lang gekoesterd worden. Ik wil juwelen ontwerpen waar mensen blij van worden, of dat nu elke dag is of voor een speciale gelegenheid. Een mooie oorbel, collier of armband is veel meer dan alleen een accessoire; het kan een herinnering zijn en een versterker om zich op haar best, haar mooiste en haar elegantste te voelen. Dat is wat ik wil dat iedereen die YANA NESPER draagt, ervaart.

Wil je haar ontwerpen bekijken? Bekijk hier haar juwelen!