OUR STORY - Juwelenetiquette

Er zijn veel verschillende juwelen en die juwelen hebben hun eigen richtlijnen voor het dragen ervan. Laat ons je helpen bij het vinden van de juiste manier om uw (etiquette)juweel te dragen.

Parels bij rouw

Het dragen van parels naar een begrafenis is een traditie die vele jaren geleden is begonnen door royalty's. Waarom parels? Omdat mensen ze ingetogen en respectvol vinden. Ze zeggen ook dat de unieke vorm van een parel verwijst naar een traan. En dus is het dragen van parels bij rouw een passende keuze.

Horloges bij black-tie-evenementen

Jarenlang werd het dragen van een horloge bij een formeel evenement als respectloos beschouwd. Naar de tijd kijken was onbeleefd op een gala. Nu zijn de regels veranderd en niet zo streng. Afhankelijk van het horloge accepteren mensen het om er een te dragen met een smoking. Het is belangrijk om te weten dat;

- De kleur van de wijzerplaat moet overeenkomen met de jas.

- Het horloge moet klein en elegant zijn

- Draag het horloge bij voorkeur om de linker pols zodat het niet opvalt bij het handen schudden.

Edelstenen en goud

Edelstenen zijn er in veel verschillende kleuren. Natuurlijk geeft men de voorkeur aan combinaties als het gaat om edelstenen en goud

- Mensen combineren geelgoud vaak met heldere, diepblauwe of felroze edelstenen.

- Roségoud gaat geweldig samen met witte, zwarte of grijze stenen.

- Witgouden look briljant met diamant, saffier, smaragd en pruim granaat stenen.

Men kan de edelstenen stylen zoals ze willen, maar een beetje begeleiding is altijd welkom.

Familie hanger

De familiehanger wordt vaak gedragen met de namen of symbolen van familieleden erop afgebeeld. Momenteel is het erg populair om de stamboom op een collier af te beelden. Men combineert het vaak met geboortestenen en gegraveerde namen, maar natuurlijk is iedere familiehanger voor ieder persoonlijk.

Zegelring

De zegelring is voorzien van een gravure in een zegelsteen, die meestal het familiewapen of monogram draagt. Men ziet de zegelring tegenwoordig als een gewone ring, vaak aan de ringvinger. In Nederland dragen de meeste mensen de ring aan de linkerhand en de trouwring aan de rechterkant. Zo zitten de twee ringen niet aan dezelfde vinger. Zowel mannen als vrouwen dragen de ring en vaker wel dan niet is er nog steeds een band met de familie. Een eenvoudig en kleiner ontwerp is de populaire keuze omdat die goed te combineren is met andere juwelen.

 

Wij weten alles over de etiquette juwelen die aan uw verwachtingen voldoen! Blijf hier op de hoogte van byJacky voor meer nuttige feitjes.