OUR STORY - Juwelenrends voor 2023

In 2023 variëren de juwelentrends van simplistische designs tot extravagante stukken. In deze blog vertellen we je over de meest prominente trends voor 2023.

Bloemen

Tijdens de recente modeweken werd duidelijk dat ontwerpers bloemmotieven in hun creaties integreren. Van het gebruik van echte bloemen tot ontwerpen die de bloemvorm volgen, deze juwelen komen in alle soorten en maten. Vooral oorbellen met bloemenmotieven zijn populair.

Manchetten

Met de lente in aantocht, zijn manchetten de nieuwe trend. Ze worden vooral gedragen op de bovenarm en tillen elke outfit naar een hoger niveau. Manchetten benadrukken niet alleen de kleding, maar ook de armen. Geel goud is het favoriete metaal voor deze armjuwelen.

Lengte en Maat

In 2022 waren hangende oorbellen een grote trend. Dit jaar voegen ontwerpers extra lengte toe aan deze populaire stijl. Op de catwalk van Proenza Schouler zagen we lang hangende oorbellen gecombineerd met strak achterovergekamd haar. Naast lange oorbellen zijn grote juwelen de volgende grote trend. Hoewel sommigen dit misschien onconventioneel vinden, completeren grote juwelen en lange oorbellen eenvoudige kleding perfect.

Parels en Colliers

Parels en colliers maakten een opvallende verschijning op de lente/zomer catwalks. Deze combinatie van elegantie en stoerheid kan zowel samen in één stuk als afzonderlijk worden gedragen. Op de catwalks waren vooral oorbellen en colliers met parels te zien.

Bezuinigingen

Zoals gezien in 2022, en waarschijnlijk zal toenemen in 2023, blijven de baguette- en peer-cut populair. De baguette-snit was de meest populaire keuze in 2022, vooral als zijstenen in ontwerpen. Tegelijkertijd maakt de peer-snit een comeback. Volgens de juwelentrends van 2023 is deze vorm favoriet voor trouwringen.

Houd byJacky in de gaten voor meer interessante weetjes en nieuws! Volg ons hier .