OUR STORY - Mystery of Jewellery: Interview met Jacky

 

Jacky haalt veel creativiteit, inspiratie en rust uit haar reizen. Italië is een van haar favoriete landen en daarom zijn we met byJacky naar Italië gegaan om het mysterie van juwelen vast te leggen. In deze blog bespreken we waarom Jacky haar inspiratie in Italië vindt en wat dit voor haar betekent.

 

1. Welke rol speelt Italië in jouw creatieve visie en ontwerpproces?

“Italië heeft iets romantisch, een idyllische wereld waar schoonheid, elegantie, puurheid en finesse de hoofdrollen spelen. Dit zie je ook terug in de juwelen. Italianen zijn meesters in detailwerk en in het creëren van een wereld binnen juwelen. De beste vakmensen zijn gevestigd in Italië."

2. Wat kunnen we verwachten van je aankomende collectie en zijn er spannende nieuwe projecten waar je aan werkt?

"Naast de prachtige ontwerpers waarmee we samenwerken, die elke keer unieke stukken tentoonstellen, laten we je ook kennismaken met de wereld van op maat gemaakte juwelen. In de wereld van vandaag willen we iets innovatiefs dat bij je persoonlijkheid past, want iedereen is uniek, en dat geldt ook voor jouw persoonlijkheid. Het verhaal achter het juweel wordt steeds belangrijker en dat vertalen we voortdurend. Met byJacky gaan we de komende periode limited edition-stukken ontwerpen. Of het nu klein, groot, kleurrijk of met diamanten gezet is, het worden droomstukken die jouw signatuur versterken. Welke nieuwe projecten zijn dit? We zullen er één onthullen: de nieuwe limited edition-collectie van de iconic city signature juwelen uit een prachtig land, die in november wordt gelanceerd."

3. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

"Ik haal mijn inspiratie uit jou. Elke keer als ik bij onze klanten thuis bezoek, of als ik op vakantie ben, raak ik geïnspireerd door verschillende persoonlijkheden, kledingstijlen of de omgeving. Dit triggert mij om anders te denken en elke keer iets innovatiefs te presenteren ."

4. Waarom heb je ervoor gekozen om naast juwelen entrepreneur ook juwelendesigner te worden?

"Toen ik begon met byJacky wilde ik unieke juwelen laten zien die in Nederland nauwelijks verkrijgbaar zijn. Naast dit succesvolle concept merkte ik dat mijn interesse steeds meer verschoof naar het zelf maken van iets. Aanvankelijk wist ik niet zeker of ik dit wel kon, omdat ik tenslotte de verbinder tussen jou en jouw droom ben; ik zocht de balans tussen het vinden van een bestaand juweel en het creëren van iets bijzonders dat nog niet bestaat. Hieruit ontstond het idee om een ​​kleine limited edition collectie te ontwikkelen Jaarlijks is dat echt anders. Zo ontstond het idee om met prachtige juwelendesigners samen te werken en op maat gemaakte juwelen in beperkte oplage te creëren. Uiteindelijk gaat het om jouw verhaal!"

5. Wat doe jij om te ontspannen, en hoe draagt ​​dat bij aan jouw creativiteit?

"Juwelen zijn mijn leven geworden, en mijn leven bestaat uit juwelen. Daarnaast is reizen een grote hobby. Als ik in het vliegtuig zit, laat ik alles achter en vind ik rust in het loslaten van alles. Op vakantie laad ik op door te genieten van de kleine dingen in het leven met mijn partner, omdat ik heel dankbaar ben dat mijn werk mijn hobby en liefde is, besef ik ook dat ik met een luxeproduct werk. Je hebt het niet nodig in je leven, maar het brengt veel vreugde en voegt waarde toe, het creëren van herinneringen. Door even weg te zijn van alles, wordt alles in perspectief gezet. Ik vind het ook leuk om voor vrienden te koken. Ik vind vriendschappen heel belangrijk, en ondanks dat ik het druk heb, investeer ik er veel tijd in. Ze zijn eerlijk, en kennen je als geen ander. Dat maakt jou als persoon compleet."