OUR STORY - Sterrenbeelden en Edelstenen

Bij byJacky geloven we in de magische kracht van edelstenen en hun vermogen om ons leven te verrijken. Of je nu op zoek bent naar sieraden die perfect bij je sterrenbeeld passen of naar een geboortesteen die je unieke energie versterkt, wij hebben een uitgebreide collectie die aan elke persoonlijke voorkeur voldoet. Laat je inspireren door de eigenschappen van edelstenen en ontdek welke steen het beste bij jouw sterrenbeeld en geboortemaand past.

Ram (21 maart - 19 april)

Sodaliet is een steen die logica, rationeel denken en innerlijke rust bevordert. Voor de impulsieve Ram kan Sodaliet helpen om na te denken voordat er wordt gehandeld, waardoor ze hun natuurlijke drang tot actie beter kunnen beheersen. Tijgeroog is een beschermende edelsteen die zelfvertrouwen en vastberadenheid stimuleert. Deze edelsteen helpt Rammen om meer doelgericht te zijn en hun energetische aard positief te kanaliseren. Ontdek onze Tiger Eye Ring.


Stier (20 april - 20 mei)

Smaragd staat bekend om zijn stabiliserende eigenschappen en past perfect bij de stabiele maar koppige aard van een Stier. Deze edelsteen bevordert evenwicht en harmonie, wat essentieel is voor de Stier om zich op zijn best te voelen. Toermalijn is een uitstekende keuze voor de vastberaden en sensuele Stier, omdat het zowel de fysieke als emotionele stabiliteit versterkt. Ontdek onze Emerald armband.

 

Tweelingen (21 mei - 20 juni)

Citrien is een energieke en opbeurende steen die perfect past bij de veelzijdige en charismatische Tweelingen. Hij stimuleert creativiteit en optimisme en helpt Tweelingen om hun vele interesses en ideeën te verkennen. Agaat is een aardende steen die ongeduld helpt verminderen en stabiliteit en balans bevordert, essentieel voor de soms rusteloze Tweelingen. Shop onze Citrine Diana Ring. 

 

Kreeft (21 juni - 22 juli)

Parels symboliseren zuiverheid en emotionele diepgang, passend bij de gevoelige en verzorgende aard van de Kreeft. Aquamarijn heeft kalmerende en helende energieën die helpen bij het verwerken van emoties en het vinden van troost in moeilijke tijden. Deze steen ondersteunt Kreeften bij het omgaan met hun intense gevoelens. Ontdek ons parel collier.

 

Leeuw (23 juli - 22 augustus)

Peridot staat bekend om zijn levendige groene kleur en wordt geassocieerd met overvloed en voorspoed, wat past bij de luxe voorkeur van de Leeuw. Robijn straalt passie, kracht en vitaliteit uit, ideaal voor de stoutmoedige en charismatische Leeuw. Deze stenen helpen de Leeuw nog meer te schitteren met hun grote persoonlijkheid en natuurlijke leiderschap. Ontdek de prachtige Ruby Tennisarmband.


Maagd (23 augustus - 22 september)

Saffier heeft kalmerende en zuiverende eigenschappen die helpen zelfkritiek te verminderen en innerlijke vrede te bevorderen. Aquamarijn biedt kalmerende en verhelderende energieën, perfect voor de analytische Maagd die altijd op zoek is naar snelle en efficiënte oplossingen. Deze stenen ondersteunen Maagden bij het vinden van evenwicht en rust in hun perfectionistische leven. Shop onze ring met saffier.


Weegschaal (23 september - 22 oktober)

Rozenkwarts is de ultieme steen voor Weegschalen vanwege hun empathische en harmonieuze aard. Hij bevordert liefde, zelfliefde en emotioneel evenwicht en helpt bij het omgaan met besluiteloosheid. Aventurijn stimuleert besluitvaardigheid, optimisme en welzijn, essentieel voor de vaak aarzelende Weegschaal. Ontdek ons Rozenkwarts collier.


Schorpioen (23 oktober - 21 november)

Granaat en zwarte onyx resoneren met de intense energie van de Schorpioen en bieden kracht en moed. Deze stenen helpen de Schorpioen zijn intense emoties en passie positief te kanaliseren en helpen hem zijn doelen te bereiken en obstakels te overwinnen. Ontdek onze Granaat Oorbellen.

 

Boogschutter (22 november - 21 december)

Citrien en Maansteen passen perfect bij de spontane en avontuurlijke aard van de Boogschutter. Citrien stimuleert creativiteit en overvloed, terwijl Maansteen de emotionele intelligentie en intuïtie versterkt, handig voor de filosofische en vrijgevochten Boogschutter. Shop onze Citrien ring.


Steenbok (22 december - 19 januari)

Saffier en diamant versterken de volwassen en ambitieuze eigenschappen van de Steenbok. Saffier biedt kalmerende en stabiliserende energieën, terwijl Diamant kracht, zuiverheid en onverwoestbaarheid symboliseert, perfect voor de vastberaden en volhardende Steenbok. Ontdek onze diamanten sieraden.


Waterman (20 januari - 18 februari)

Amethist en Rookkwarts ondersteunen de esoterische en innovatieve aard van de Waterman. Amethist bevordert spiritueel bewustzijn en helder denken, terwijl Rookkwarts helpt gedachten te gronden in de realiteit en bescherming biedt. Ontdek onze Amethist oorbellen.


Vissen (19 februari - 20 maart)

Maansteen en Amethist kalmeren de gevoelige en intuïtieve aard van Vissen en bevorderen innerlijke groei en emotioneel evenwicht. Deze stenen helpen Vissen hun intuïtieve vermogens te vergroten en hun innerlijke wereld te verkennen. Bestel onze ring met maansteen.


Geboortestenen

Naast edelstenen die bij je sterrenbeeld passen, zijn er ook geboortestenen die je kunt dragen als symbool voor je geboortemaand. Elk van deze stenen heeft unieke eigenschappen en een speciale betekenis die perfect bij je past.

 • Januari - Granaat: Granaat symboliseert liefde, toewijding en passie. Het wordt vaak gedragen als bescherming tegen negatieve energie.
 • Februari - Amethist: Amethist wordt geassocieerd met spirituele groei, kalmte en helder denken. Het kan helpen om stress te verminderen en innerlijke vrede te bevorderen.
 • Maart - Aquamarijn: Aquamarijn wordt geassocieerd met kalmte, sereniteit en communicatie. Het wordt vaak gedragen om communicatievaardigheden te verbeteren en conflicten te voorkomen.
 • April - Diamant: Diamanten symboliseren zuiverheid, kracht en onverwoestbaarheid. Ze worden vaak gedragen als teken van liefde en verbondenheid.
 • Mei - Smaragd: Smaragden zijn groene varianten van het mineraal beryl en worden vaak geassocieerd met vruchtbaarheid en vernieuwing. Ze symboliseren groei, harmonie en vernieuwing.
 • Juni - Parel en Maansteen: Parels staan voor zuiverheid, onschuld en liefde. Maanstenen worden geassocieerd met intuïtie, emotie en bescherming.
 • Juli - Robijn: Robijnen symboliseren passie, kracht en bescherming. Ze worden vaak gedragen om de liefde te versterken en energie te geven.
 • Augustus - Peridot: Peridots symboliseren vernieuwing, groei en harmonie. Ze kunnen welzijn bevorderen en stress verminderen.
 • September - Saffier: Saffieren symboliseren wijsheid, bescherming en spirituele groei. Ze worden vaak gedragen om innerlijke vrede en evenwicht te bevorderen.
 • Oktober - Opaal en Toermalijn: Opaal wordt geassocieerd met creativiteit, passie en emoties. Toermalijn staat bekend om zijn beschermend
 • November - Topaas en Citrien: Topaas staat voor liefde en vrede. Citrien wordt geassocieerd met vreugde, energie en overvloed. Ontdek onze Topaas en Citrien sieraden.
 • December - Turkoois en Tanzaniet: Turkoois symboliseert bescherming en genezing. Tanzaniet wordt geassocieerd met groei en intuïtie.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor jezelf of voor een geliefde, byJacky heeft iets speciaals voor ee en aardende eigenschappen.