YOUR STORY - Zomer juwelenverzorging

De zomer is verreweg ons favoriete seizoen, maar vormt wel een serieuze bedreiging voor uw kostbare juwelen. Dus vandaag gaan we het hebben over de verzorging van juwelen in de zomer. Hoe bescherm je juwelen tegen de gevaarlijkste gevaren van zomergewoonten?

Zonnen

Wat houden we toch van de zon. Maar net zoals de zon je huid kan beschadigen, kan het ook je juwelen beschadigen. Houd edelstenen uit de buurt van stralen om verbleken, verzwakken en vervagen te voorkomen. Natuurlijke materialen zijn bijzonder kwetsbaar.

Zwemmen

U wilt uw juwelen afdoen voordat u een plons maakt - in een zwembad of in de zee. IJzer, koper en roségoud corroderen snel bij blootstelling aan zeewater. Ook goud, zilver en platina kunnen door zeezout beschadigd raken, al duurt dat veel langer. Chloor kan edele metalen zoals goud en platina beschadigen en verkleuren. Wanneer sterling zilver wordt blootgesteld aan chloor, kan het zwart worden. Bovendien kunnen de chemicaliën na verloop van tijd de glans en afwerking van edelstenen aantasten. Ten slotte kan water je vingers in een oogwenk doen krimpen, waardoor er ruimte ontstaat voor je ringen om eraf te glijden.

Sproeien

De meeste zon- en insectenwerende lotions en sprays zullen je juwelen niet ernstig beschadigen; ze zullen zich echter ophopen in de spleten of een film vormen waardoor uw kostbare juwelen er dof en groezelig uitzien.

Zweet en zand

Het begint hier warm te worden! Bij hoge temperaturen hoort onvermijdelijk zweten, waardoor uw juwelen vies kunnen lijken. Of je nu in het zand speelt of aan het tuinieren bent, we raden je aan om altijd je ringen af ​​te doen, omdat het zand metalen en zachte edelstenen kan krassen.

Oost West Thuis Best

Als u zich aan deze regels houdt, komen uw juwelen veilig en wel thuis. Maar of je juwelen nu worden blootgesteld aan deze zomerse elementen of niet, ze zullen toch vies worden door dagelijks gebruik. Bij byJacky bieden we een schoonmaakservice voor je mooie juwelen. Ons advies is om je juwelen elk half jaar schoon te maken - dat is onze juwelenverzorging!