YOUR STORY - De groene smaragd geboortesteen

De geboortesteen Smaragd

Elke maand van het jaar heeft zijn eigen geboortesteen, dus wat is het deze keer? Voor deze maand mei is de geboortesteen Smaragd: een groene steen waar we je graag meer over vertellen! 

Intens groen 

Emerald (Amerikaans) of Smaragd, is afgeleid van het Griekse woord smaragdos dat 'groene steen' betekent. Het krijgt zijn kenmerkende kleur door sporen van chroom en vanadium.

Smaragd wordt over de hele wereld gevonden, waaronder Colombia, Egypte, Brazilië, Afghanistan, Pakistan, Australië en Zambia. Omdat de oudste smaragden ongeveer 2,97 miljard jaar oud zijn, bevatten de stenen kenmerkende insluitsels die terug te voeren zijn op het land en zelfs de mijn van herkomst. Een van byJacky's favoriete producten met een smaragd is de Bee Goddess diamanten ring .

Smaragd geslepen 

De smaragdgroene slijpvorm is een van de oudste diamantvormen, met een oorsprong die teruggaat tot de 16e eeuw. Steenhouwers creëerden deze vorm aanvankelijk voor smaragdgroene stenen, omdat het de druk vermindert tijdens het snijden van de relatief delicate smaragdgroene steen. En ook omdat smaragd kan breken of afbrokkelen onder hoge druk of blootstelling aan hoge hitte. Om zoveel mogelijk van de steen te behouden en zijn kleur en schoonheid naar voren te laten komen, hebben ze hem in een rechthoekige vorm geslepen, dus hetzelfde als bij diamanten.

Deze verfijnde en elegante snit heeft doorgaans 58 facetten en is de laatste jaren steeds populairder geworden. ByJacky heeft een smaragd steen met een peer geslepen in de collectie, de Alessa Dancing Pear .

Geboortesteen mei 

May's geboortesteen is Emerald of Smaragd; een symbool van wedergeboorte en liefde. Smaragd is populair omdat het wordt geassocieerd met vriendschap, trouw en loyaliteit en er wordt ook aangenomen dat het de eigenaar een vooruitziende blik, jeugd en geluk schenkt. Volgens de oude folklore helpt het leggen van een smaragd steen onder je tong je om in de toekomst te kijken. 

Misschien was het Cleopatra, de koningin van Egypte die gepassioneerd was door smaragd, die de steen de bijnaam 'King of Jewels' gaf. 

Tegenwoordig is smaragd erg in de mode. Het wordt beschouwd als de koninklijke edelsteen. Dit omdat het zou kunnen zijn dat smaragden naast diamanten het duurst zijn. Smaragden zijn ook de zeldzaamste edelstenen die er zijn. Omdat vrije smaragd prachtig combineert met geel goud, is het een zeer populaire combinatie in juwelencollecties. Ons favoriete sieraad om als geboortesteen te dragen is de Vieri ring sweet green .