YOUR STORY - De groene smaragd geboortesteen

De geboortesteen Smaragd

Elke maand heeft zijn eigen geboortesteen, en voor de maand mei is dat de smaragd: een prachtige groene edelsteen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over deze schitterende steen!

Intens Groen

De smaragd, of emerald zoals het in het Amerikaans wordt genoemd, is afgeleid van het Griekse woord 'smaragdos', wat 'groene steen' betekent. Zijn kenmerkende groene kleur komt door sporen van chroom en vanadium. Smaragden worden over de hele wereld gevonden, waaronder in Colombia, Egypte, Brazilië, Afghanistan, Pakistan, Australië en Zambia. De oudste smaragden zijn ongeveer 2,97 miljard jaar oud en bevatten unieke insluitsels die kunnen worden herleid naar hun oorsprong.

Een van byJacky's favoriete producten met een smaragd is de Bee Goddess diamanten ring .

 

Smaragd geslepen 

De smaragdslijpvorm is een van de oudste diamantvormen, met een oorsprong die teruggaat tot de 16e eeuw. Steenhouwers creëerden deze vorm aanvankelijk voor smaragden, omdat het de druk vermindert tijdens het snijden van deze relatief delicate steen. Smaragden kunnen namelijk breken of afbrokkelen onder hoge druk of hitte. Door de steen in een rechthoekige vorm te slijpen, behouden ze zoveel mogelijk van de steen en benadrukken ze de kleur en schoonheid. Deze verfijnde en elegante snit heeft doorgaans 58 facetten en is de laatste jaren steeds populairder geworden.

Deze verfijnde en elegante snit heeft doorgaans 58 facetten en is de laatste jaren steeds populairder geworden. ByJacky heeft een smaragd steen met een peer geslepen in de collectie, de Alessa Dancing Pear .

Geboortesteen mei 

De geboortesteen van mei is de smaragd, een symbool van wedergeboorte en liefde. Smaragd is populair vanwege zijn associatie met vriendschap, trouw en loyaliteit. Er wordt ook aangenomen dat de steen de eigenaar vooruitziende blik, jeugd en geluk schenkt. Volgens oude folklore helpt het leggen van een smaragd onder je tong je om in de toekomst te kijken. Misschien was het Cleopatra, de koningin van Egypte, die gepassioneerd was door smaragden en de steen de bijnaam 'King of Jewels' gaf.

Tegenwoordig is smaragd erg in de mode en wordt het beschouwd als de koninklijke edelsteen. Smaragden behoren, naast diamanten, tot de duurste edelstenen en zijn ook een van de zeldzaamste. Omdat smaragden prachtig combineren met geel goud, is deze combinatie zeer populair in juwelencollecties.

Ons favoriete juweel om als geboortesteen te dragen is de Vieri ring sweet green .