THEIR STORY - De juwelenopberger van Carolien Spoor-Karthaus

sieraden organisator

Vandaag nemen we een kijkje in de juwelenopberger van multitalent Carolien Karthaus-Spoor. Ze is een Nederlandse actrice die meerdere rollen heeft gespeeld. Ze speelde in Goede Tijden, Slechte Tijden, Zwarte Tulp en de Oscarwinnende film Antonia. Samen met een vriendin richtte ze Lemej Amsterdam op . Ze verkopen luxe borstvoedingssjaals. Naast Lemej Amsterdam is ze content creator en moeder van twee prachtige zonen. We gingen zitten met dit multi-afbreekstreepje om haar wat vragen te stellen.

Wat is jouw juwelenstijl?

Net als mijn kledingstijl is ook mijn juwelenstijl elke dag anders. Ik heb vooral een voorliefde voor antieke juwelen, omdat ik die heb geërfd van mijn ouders die antiquairs waren. Het zal nooit zo zijn dat ik maar 1 ringetje of oorbelletje draag. Meestal draag ik alle drie mijn oorpiercings die aan beide kanten zijn versierd met oorbellen en ik draag aan bijna elke vinger een ring. Mijn juwelenstijl is zeker niet saai!

Wat is jouw verhaal achter jouw juwelen(organizer)?

Achter elk mijn juwelen zit een verhaal. Een erfstuk, staafgoud, verlovingsring: als ik naar mijn juweel kijk, brengt elk item me terug naar een dierbaar moment of persoon in mijn leven. Ik investeer graag in juweel die een leven lang meegaan. Ik koop daarnaast, net als mijn kleding, nooit 'snelle' juwelen geïnspireerd op bepaalde trends. Deze items gaan vaak niet lang mee, omdat de kwaliteit laag is.

Wat is jouw missie bij Lemej Amsterdam?

Samen met mijn beste vriendin Evelyne zijn we Lemej gestart voor moeders die na de geboorte hun eigen ritme willen oppakken. We hadden het doel om hiermee te beginnen zonder concessies te doen aan de behoeften van hun kleintje. We hebben veel verhalen gehoord van moeders die het een enorm gedoe vinden om buiten of in het bijzijn van anderen te eten te geven. Daarom blijven ze de eerste periode langer binnen. Sommigen stoppen zelfs eerder met borstvoeding. Met onze voedingssjaals hopen we jonge moeders een beetje zelfvertrouwen te geven. Lekker op pad kunnen met hun kleintje. Ook bij het gebruik van onze sjaals wilden we een 'high fashion' en luxe gevoel geven, daarom werken we met hoogwaardige stoffen en prints.

We misten zelf een handig hulpmiddel waarmee we altijd en overal een rustige omgeving konden creëren voor ons kleintje om te eten. Met onze sjaal houd je altijd oogcontact met je baby: creëer een veilige en rustige 'cocon' door prikkels van buitenaf buiten te houden. Maar de sjaal is ook ideaal om te kolven: je kunt gewoon als moeder aan tafel blijven zitten in plaats van je weg te stoppen in een vies toilet of op de achterbank van een auto. Soms ontstaat de verwarring dat het product is gemaakt voor de buitenomgeving, maar dat is absoluut niet onze bedoeling. Wij maken ons product 100% voor de moeder.

Waar haal je je inspiratie vandaan, zowel zakelijk als in je juwelenstijl?

OVERAL! Van vriendinnen tot magazines en socials, ik laat me graag inspireren door enthousiaste verhalen, persoonlijke stijlen en verhalen.

Wat is jouw nummer één zakelijke tip?

Start je bedrijf als het iets is waar je echt in gelooft en voel alleen JOY voor als je eraan werkt. Het maakt niet uit hoe lang het duurt om te komen waar je met je bedrijf wilt zijn. Waar het om gaat, is dat je er oneindig veel geluk en positiviteit uit kunt halen, zodat je net zo lang door kunt gaan tot je succes behaalt. Het gaat allemaal om het proces en de manier om daar te komen in plaats van alleen om het eindresultaat.

Wil je zelf wat stukken toevoegen aan jouw juwelen opberger? Vind inspiratie hier.