THEIR STORY - Interview Karolin van Loon

Geïnspireerd door de rauwheid van de natuur voegt Karolin van Loon met zorg waarde toe. Geen wijzigingen, alleen aanvullingen. Het vinden van de juiste blend vereist oefening, geen vaste regels. Zoals Andree Putman zei: "Oprechtheid is de sleutel. En vreemd genoeg werkt het." In het werk van Karolin van Loon smelten natuurlijke verbindingen en unieke identiteiten samen om elkaar te versterken.
Wat heeft jou geïnspireerd om juwelenontwerper te worden en wat maakt jouw ontwerpen uniek?
Ik ontdekte dat er weinig juwelenmerken op de markt waren die zowel 'kostbaar' zijn, gemaakt met 18 karaats goud en diamanten, en ook nog eens een zekere 'koelheid' uitstralen. En ik heb er altijd van genoten om met kleur, textuur en de natuur te werken.
Kunt u ons meer vertellen over het proces van het selecteren en verwerken van geodes in uw juwelencollecties?
Eén keer per jaar reizen we af naar de mijn in Mexico, waar ik persoonlijk alle stenen selecteer en terugbreng naar België. Vanaf dat moment begint mijn ontwerpproces. Ik onderzoek eerst wat de natuur ons heeft gegeven en daarna bedenk ik de ontwerpen.
Welke uitdagingen kom je tegen bij het werken met geodes in juwelen? Zijn er specifieke technische of artistieke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het ontwerpproces?
De geodes zijn miljoenen jaren oud en nooit meer hetzelfde. Soms moeten we dus lang zoeken naar een soortgelijke steen, en vaak is het niet altijd de steen die ze in gedachten hadden, dus dat blijft een uitdaging.
Wat hoop je dat mensen voelen of ervaren als ze een van jouw juwelen dragen?
De geodes hebben een unieke energie, die zich in het holle gedeelte in het midden bevindt. Die energie zal je aantrekken of niet. In feite kiest de steen jou, en niet andersom. Dat niemand op aarde dezelfde heeft, is voor mij de ultieme luxe.
Ontdek de prachtige unieke collectie van Karolin van Loon op onze website.