THEIR STORY - Interview: Ventuno Skylounge

Ramzy Group is een familiebedrijf dat in 1993 in Amsterdam zijn basis heeft gelegd. Met meerdere horeca- en vastgoedbedrijven blij: het imperium Ramzy Group laten groeien. De jonge ondernemer Ramez Ramzy (30) is CEO van Ramzy Group. Hij heeft het familiebedrijf van zijn vader overgenomen en runt het nu samen met zijn zus Katrina Ramzy. Ramez heeft veel ambities en met VENTUNO zet hij zijn volgende stap om zijn dromen waar te maken.
Wat is het concept van VENTUNO?
VENTUNO is het restaurant dat met kop en schouders boven Amsterdam uitsteekt: hier is het leven heerlijk. Met kamerhoge ramen en een terras met een geweldig uitzicht kijk je van bovenaf op de stad terwijl je geniet van het beste dat de moderne Italiaanse keuken te bieden heeft. VENTUNO biedt je de mogelijkheid om boven je dagelijkse leven uit te stijgen in een unieke, spectaculaire setting die doet denken aan de Italiaanse restaurants van New York in de jaren twintig: weelderig, maar stijlvol. Er zijn kosten noch moeite gespaard om van deze ruimte een ervaring te maken die ongeëvenaard is in Amsterdam.
Wat inspireerde Ramez Ramzy om het familiebedrijf over te nemen en VENTUNO te starten als de volgende stap in zijn ondernemersreis?
VENTUNO maakt deel uit van de ondernemersreis van Ramez Ramzy binnen het familiebedrijf Ramzy Group. Zijn passie voor innovatie en toewijding aan het creëren van unieke ervaringen voor gasten moedigden hem aan om VENTUNO te lanceren. Hij zag het als een kans om de rijke geschiedenis en tradities van zijn familie te combineren met moderne technologie en design. Zo ontstond een innovatief concept dat de grenzen van gastvrijheid en gastronomie in Amsterdam verlegde.
Hoe heeft VENTUNO zich weten te onderscheiden van andere restaurants in Amsterdam en welke elementen dragen bij aan de unieke beleving die het haar gasten biedt?
VENTUNO weet zich door een combinatie van factoren te onderscheiden van andere restaurants in Amsterdam. Allereerst is het de unieke locatie op de 21e verdieping van het Ruby Emma Hotel, met een adembenemend uitzicht over de stad. Dit biedt de gasten een spectaculaire sfeer en ambiance. Ten tweede speelt VENTUNO in op kunst en technologie. In elke kamer beelden AI-gegenereerde kunstwerken verhalen van vrouwelijke personages uit. Door de tastbare en digitale wereld samen te voegen, wil VENTUNO zijn innovatieve geest accentueren. Elk kunstwerk is immers niet alleen fysiek te zien, maar ook een digitaal bezit in de vorm van een NFT. Met deze technologie kunnen gasten zelf een kunstwerk bezitten en onderdeel worden van de expressieve, levendige wereld van VENTUNO. Daarnaast biedt VENTUNO ondersteuning aan jonge ondernemers en creatievelingen, in lijn met de missie van Ramzy Group en Ramez Ramzy. Het biedt een podium aan opkomend talent als Rosalie Boonstra en Stefan Sumual. Dit betekent dat VENTUNO niet alleen een gastronomische bestemming is, maar ook een broedplaats voor innovatie en creativiteit in Amsterdam. Dit verrijkt de unieke ervaring voor gasten en zet de missie van Ramzy Group voort om jong talent te stimuleren en te ondersteunen.

VENTUNO , onder leiding van Ramez Ramzy, biedt niet alleen een feest voor de zintuigen, maar belooft ook dat er nog meer zal komen in het steeds evoluerende verhaal van de Ramzy Group. Met een toewijding aan innovatie, eerbied voor traditie en een visie voor de toekomst gaat de reis verder en moet het beste nog komen.