THEIR STORY - Interview met Kluist

Al 50 jaar bestaat het familiebedrijf Kluist met een passie voor kluizen en expertise voor het vak. Kluist draagt bij aan de zorg voor de allerbeste beveiliging tegen diefstal met hun kwalitatieve producten. Ze bieden onvoorwaardelijke service, waarbij zij een discrete en professionele plaatsing bieden maar ook een vrijblijvend adviesgesprek waarbij ze bij jou thuiskomen. Veel overeenkomsten dus met ons bedrijf en daarom gaan wij met hen in gesprek.

Wat zijn de belangrijkste factoren waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een kluis voor juwelen en andere waardevolle spullen?

De belangrijkste factoren zijn; is er een kostbaarheden verzekering aanwezig? Zo ja, zijn er specifieke eisen van de verzekeraar met betrekking tot een certificering van de kluis.

Daarnaast is het essentieel om een goede en bovenal juiste plek voor een kluis te kiezen waarbij men de kluis makkelijk kan gebruiken. Doorgaans is men geneigd een kluis op zolder of in een kelder weg te stoppen maar we adviseren altijd een plaats in de buurt van waar men ’s-Ochtends opstaat en ’s-Avonds afsluit. Meer en meer wordt een kluis een gebruiksobject in plaats van een noodzakelijk kwaad. Om deze reden hebben we ook een aantal kluizen met inrichting; watchwinders, juwelenladen etc.

Welke soorten kluizen zijn het meest geschikt voor thuisgebruik en welke specifieke functies moeten klanten overwegen?

Lichtgewicht en gecertificeerde kluizen zijn het meest geschikt voor thuisgebruik. Belangrijker is dat plaats (zoals bovengenoemd) en de eenvoud van het openen van; klassiek heeft een kluis een sleutel maar wij prefereren een elektronisch codeslot. Alles om het gebruik van de kluis maar zo eenvoudig als mogelijk te houden.

Welke beveiligingsmaatregelen kan ik nemen om mijn kluis nog veiliger te maken?

Andere beveiligingsmaatregelen zoals een alarmsysteem zijn van essentieel belang. Een kluis kan nog zo zwaar en groot zijn; met tijd krijgt men alles open en weg. Wanneer een kluis in een ruimte staat waar detectie van het alarm aanwezig is, is diegene die de kluis probeert te kraken of verwijderen beperkt in tijd en wordt het risico geminimaliseerd.

Welke extra diensten biedt u aan, zoals installatie en onderhoud?

Ons service begint bij een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek op locatie; samen kijken we naar de wensen van de klant (en derden) en naar de beste kluis en juiste plaats voor een kluis. Daarna verzorgen we altijd graag de installatie om een zo discreet en professioneel mogelijke installatie te verzorgen; het is immers de kunst om zo min mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de kluis. Buiten dat, verhuizen we en verlenen we onderhoud op aanwezige kluizen.

Wat is de beste manier om mijn kluis te verankeren om te voorkomen dat deze wordt gestolen of verplaatst?

Het best is om dit uit te besteden aan de specialist. Bij het verankeren van een kluis dient er gekeken te worden naar de bouwkundige vloer/muur waar de kluis wordt geplaatst en op basis hiervan wordt de juiste manier van verankering toegepast. We beschikken daarnaast over eigen traprobots en kraantjes om kluizen naar etages en in kelders te plaatsen.

Wil jij meer weten over de kluizen van Kluist? Dan kunnen wij jou informeren! Of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek