THEIR STORY - Muzen van de ontwerpers

Net als liefde komt het vaak naar ons toe als we er niet naar op zoek zijn: muze, een gevoel van enthousiasme dat je van iemand of iets krijgt, waardoor je nieuwe en creatieve ideeën krijgt. Er is niet één vaste manier om iedereen geïnspireerd te laten voelen. Dat komt omdat we allemaal verschillend zijn en muzen krijgen van verschillende dingen. Dit betekent ook dat de muzes van de ontwerpers anders zijn.

Er zijn echter zeker manieren om het proces van inspiratie te versnellen. Voor juweelontwerpers staat inspiratie centraal, waardoor we ons afvragen waar de ontwerpers van byJacky's hun inspiratie vandaan halen, hoe ze zichzelf hebben getraind in het vinden ervan en hoe ze inspiratie vertalen in de prachtige ontwerpen die ze maken. Laten we het hebben over de muzes van de ontwerpers!

De Parme

“Mijn muze haal ik vooral uit de natuur en ook uit de weerkaatsing van licht, op de natuur geïnspireerde kunst, grafisch ontwerp, vintage juwelen en nog veel meer.” HRM Prinses Margarita de Parme de Bourbon. “Terwijl ik in mijn aan het bos gelegen studio werk, merk ik dat het Nederlandse landschap, de beweging van licht en grafische patronen in de natuur allemaal inspirerend voor me zijn. Soms maak ik foto's, soms teken ik en zo is mijn juwelencollectie Leaves ontstaan.”

Alessa

Alessa's Yuvi vindt haar muze “overal, het zoeken naar constante stimulatie is belangrijk. Van kunst tot natuur en heilige ruimtes en praktijken die mijn creatieve stroom voeden.” Deel twee van het ontwerpersduo Alessa combineert graag inspiratie uit kunst, natuur, dieren en magische wezens in haar ontwerpen: “Als maker breng ik tijdloze uren door in mijn studio voordat ik mijn ideeën onthul, maar als ik eindelijk het gevoel heb dat de stukken nieuwe collectie uniek zijn, dat is wanneer ik besluit om het tot leven te brengen.”

Vieri

Guya Merkle vindt inspiratie in mensen: “Meestal van vrouwen en de verschillende rollen die ze weten te combineren. Ik hou daarvan."

BeeGoddess

Oprichtster Ece Sirin bestudeerde jarenlang talloze spirituele paden, haar zoektocht bracht haar naar de wereld van mythologie, alchemie, spiritualiteit van godinnen en symboliek. Het merk haalt onder andere inspiratie uit de vruchtbaarheid, creativiteit en liefdevolle compassie van de Bijengodin. Ze is de moeder van alle godinnen uit Catalhoyuk, de eerste nederzetting ter wereld die teruggaat tot 7500 voor Christus.

Borgioni

Een van onze nieuwste merken, Borgioni, is geïnspireerd op een familiestuk. Moeder en dochter toverden oma's erfstukken om tot nieuwe stukken en trokken daarmee veel bekijks. Borgioni – grootmoeders meisjesnaam – werd geboren.

Inspiratie gekregen door te lezen over de muzen van de ontwerpers? Lees hier meer.