THEIR STORY - Muzen van de ontwerpers

Net als liefde komt inspiratie vaak onverwachts: een gevoel van enthousiasme dat je krijgt van iemand of iets, waardoor nieuwe en creatieve ideeën ontstaan. Inspiratie is persoonlijk en varieert per individu, wat betekent dat de muzen van ontwerpers ook verschillen. Voor juwelenontwerpers is inspiratie essentieel. We vroegen ons af waar de ontwerpers van byJacky hun inspiratie vandaan halen, hoe ze zichzelf hebben getraind om het te vinden en hoe ze hun inspiratie vertalen in prachtige ontwerpen.

De Parme

"Mijn muze haal ik vooral uit de natuur en de weerkaatsing van licht, natuur geïnspireerde kunst, grafisch ontwerp, vintage juwelen en nog veel meer," zegt HRM Prinses Margarita de Bourbon de Parme. "Terwijl ik werk in mijn aan het bos gelegen studio, merk ik dat het Nederlandse landschap, de beweging van licht en grafische patronen in de natuur allemaal inspirerend voor me zijn. Soms maak ik foto's, soms teken ik, en zo is mijn juwelencollectie Leaves ontstaan."

Alessa

Alessa's Yuvi vindt haar muze "overal, het zoeken naar constante stimulatie is belangrijk. Van kunst tot natuur en heilige ruimtes en praktijken die mijn creatieve stroom voeden." Deel twee van het ontwerpersduo Alessa combineert graag inspiratie uit kunst, natuur, dieren en magische wezens in haar ontwerpen: "Als maker breng ik tijdloze uren door in mijn studio voordat ik mijn ideeën onthul, maar als ik eindelijk het gevoel heb dat de stukken in de nieuwe collectie uniek zijn, dan besluit ik om ze tot leven te brengen."

Vieri

Guya Merkle vindt inspiratie in mensen: "Meestal van vrouwen en de verschillende rollen die ze weten te combineren. Ik hou daarvan."

BeeGoddess

Oprichtster Ece Sirin bestudeerde jarenlang talloze spirituele paden, haar zoektocht bracht haar naar de wereld van mythologie, alchemie, spiritualiteit van godinnen en symboliek. Het merk haalt inspiratie uit de vruchtbaarheid, creativiteit en liefdevolle compassie van de Bijengodin. Ze is de moeder van alle godinnen uit Catalhoyuk, de eerste nederzetting ter wereld die teruggaat tot 7500 voor Christus.

Inspiratie gekregen door te lezen over de muzen van de ontwerpers? Lees hier meer.