THEIR STORY - Nieuw merk: Celine Roelens

ByJacky heeft er een nieuw merk bij en eentje uit België; Céline Roelens. Het merk is gevestigd in Gent en focust op kleurstenen, wat de collectie heel krachtig en origineel maakt. We spraken met de gelijknamige oprichter om haar wat vragen te stellen over dit bijzondere merk.

Waarom ben je met je merk begonnen?

Door het familiebedrijf en het feit dat mijn ouders een passie voor juwelen hadden, heeft Celine een sterke aantrekkingskracht op glimmende voorwerpen. Na mijn eerste jaar grafisch ontwerp begon mijn liefde voor het maken van juwelen echt zwaarder te wegen dan al het andere. Celine schrijft zich in voor de opleiding juweelontwerp goudsmid in Antwerpen omdat ze een vak wil beheersen (België). Ze loopt stage in verschillende buitenlandse ateliers (Italië, Duitsland, etc.) na het voltooien van haar studie, vindt werk bij de Diamond Club en behaalt uiteindelijk een diploma als "Certified Diamond Grader & Certified Gemologist" aan de Diamond High Council in Antwerpen (België).

Wat maakt 'Celine Roelens' uniek?

Het gebruik van kleurstenen. De diamant is een symbool van onze cultuur, maar ik vind het een vrij saai product. Met name de witte variant is lang niet zo zeldzaam als wordt beweerd. Kleurstenen staan centraal in mijn werk; ze zijn vrij ongebruikelijk in België. Daardoor is er weinig informatie over hen beschikbaar, wat soms leidt tot de onterechte perceptie dat ze minderwaardig zijn. Diamanten zijn populair en eenvoudiger in een lijst te zetten, dus veel juweliers en juwelenontwerpers concentreren zich op hen. Wanneer gerenommeerde juweliersbedrijven gekleurde stenen gebruiken, doen ze dat in varianten die het grote publiek kent. Denk aan roze kwarts, citrien of amethist. Ze weten dat die stenen minder duur en gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Degene die ik gebruik zijn niet direct beschikbaar.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Celine vindt inspiratie in het idee van krachtige vrouwen. Ze hoopt vrouwen sterker te maken door haar juwelen te gebruiken om hen te helpen in hun veeleisende, fascinerende en hectische leven. "Het is geweldig als een klant precies de juiste tint kan ontdekken om haar persoonlijkheid nog meer te benadrukken", legt Celine uit.

Waar komt je liefde voor kleur vandaan?

Het grootste deel van mijn inspiratie komt van maandenlange zoektochten naar kleurstenen. Ik zoek naar edelstenen met zoveel mogelijk eigenheid, zoals mandarijn-granaat, indigoliet, Paraiba-toermalijn, rubelliet of Santa-aquamarijn. De wens om buiten de gebaande paden van andere juwelenontwerpers te denken, is meestal waar de liefde hiervoor vandaan komt. Bovendien vormt de kleursteen de basis van het totale ontwerp.
We zijn benieuwd wat je van deze kleurrijke collectie vindt!