THEIR STORY - Verschillende soorten ringen

Ringen zijn onze best verkochte juwelen. Ze worden vaak gebruikt als symbolen van liefde, loyaliteit of vriendschap, daarom worden ze ook gebruikt tijdens bruiloften of als cadeau gegeven. In deze blog nemen we je mee langs de vijf bekendste ringen.

Eeuwigheidsring

Een eternity ring is een ring bezet met een doorlopende rij identieke edelstenen of diamanten, die oneindigheid en eeuwigheid symboliseren. De ring wordt vaak gegeven bij speciale gelegenheden zoals jubilea of als huwelijkscadeau, als teken van de voortdurende liefde en verbondenheid tussen twee mensen. Eternity ringen zijn tijdloos en elegant en kunnen gedragen worden als een statement stuk of als aanvulling op andere ringen.

Haloring

Een halo-ring is een populair type ring waarbij een centrale edelsteen wordt omgeven door kleinere edelstenen die in de vorm van een "halo" zijn gerangschikt. Het halo-effect kan de centrale steen groter en sprankelender doen lijken. Een halo-ring kan een opvallend en glamoreus statement-stuk zijn dat geschikt is voor verschillende gelegenheden.

Solitaire ring

Een solitaire ring is een ring die wordt gekenmerkt door een enkele diamant of edelsteen die in het midden van de ring is geplaatst en het brandpunt van de ring vormt. Deze ring staat bekend om zijn eenvoudige en tijdloze vormgeving en wordt vanwege zijn klassieke uitstraling vaak gekozen voor verlovingsringen. Het minimalistische ontwerp van de solitaire ring benadrukt de enkele steen, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een verfijnde en elegante look.

Ring bestraten

Een pave ring is een stijlvol en populair type ring waarbij kleine diamanten naast elkaar worden geplaatst en worden vastgezet met kleine metalen pinnen, waardoor de indruk wordt gewekt van een "geplaveid" oppervlak. De stenen zijn zo geplaatst dat ze de maximale hoeveelheid licht opvangen en weerkaatsen, waardoor de ring een opvallende schittering krijgt.

Zegelring

Een zegelring is een traditioneel juweel met een platte, ovale of ronde bovenkant waarin een familiewapen, initialen of symbolen zijn gegraveerd. De ring wordt vaak gedragen als teken van identiteit, status of erkenning. Traditioneel werd de zegelring gebruikt om afdrukken in zegellak te maken om documenten te verzegelen en te beveiligen, maar tegenwoordig wordt de ring meestal gedragen als decoratief sieraad.

Bekijk al onze ringen in onze collectie.