YOUR STORY - Hulp nodig bij het vinden van een juwelencadeau?

Het vinden van het perfecte sieradencadeau

Het is bijna Valentijnsdag en wat is een beter cadeau dan een prachtig sieraad dat JOUW verhaal omvat. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van een sieraad, zodat het perfect past bij de gelukkige ontvanger.

Vind bijpassende juwelen

Jacky's eerste tip is om altijd door de huidige juwelencollectie van de cadeau-ontvanger te kijken. Kijk wat er mogelijk ontbreekt, of zoek naar stukken die hun huidige collectie aanvullen. Denk buiten de gebaande paden! Zoek iets om te kopen dat bij haar en jouw verhaal past. Zonde als je nieuwe stukken koopt die niet passen bij haar huidige juwelencollectie.

Neem een ​​foto mee

Als u juwelen wilt kopen als cadeau voor iemand anders, is het belangrijk om een ​​foto van die persoon mee te nemen naar de juwelier. Juwelen kopen voor iemand anders kan moeilijk zijn, omdat juwelen zo persoonlijk zijn. Het meenemen van een foto van de persoon voor wie je iets koopt, kan jou en de juwelier helpen bij het vinden van juwelen die bij hun stijl en persoonlijkheid passen.

Bewaar uw echtheidsverklaring

Bij de aankoop van juwelen ontvang je meestal een certificaat. Het staat ook bekend als de Echtheidsverklaring en is een officieel en belangrijk document dat uw juweel certificeert, maar ook de details van uw juweel vermeldt, zoals het aantal karaat, het gewicht of de kwaliteit van de edelsteen. Dit certificaat is een persoonlijke verzekering van de ontwerpers aan jou dat wat je hebt gekocht originele, echte en authentieke juwelen zijn.

Je juwelen verzekeren

Juwelen kunnen een dierbaar plekje in je hart hebben. Als je je juwelen wilt verzekeren, wordt je gevraagd om een ​​taxatie door een erkend taxateur. Ze zullen het stuk onderzoeken en je een waarde geven voor wat het waard is in de huidige staat van de huidige markt. Dit is een ander soort document dan de Echtheidsverklaring.

De 4C's van diamanten

Als je op zoek bent naar een diamant, moet je altijd de 4C's in je achterhoofd houden. De 4C's staan ​​voor:

1. Karaat.

De hoeveelheid karaat meet het gewicht van een diamant. Hoe hoger de hoeveelheid karaat, hoe hoger de waarde van een diamant.

2. Kleur.

De beoordeling van de kleur van de diamant is vaak gebaseerd op de afwezigheid van kleur. Hoe witter de diamant, hoe hoger de waarde van de diamant. Een perfecte diamant heeft geen tint. Het wordt vaak omschreven als zo helder als een druppel zuiver water. Er zijn ook mooie, gekleurde diamanten. Deze gekleurde diamanten zijn zelfs meer waard dan een klassieke, kleurloze diamant.

3. Duidelijkheid.

Diamanthelderheid verwijst naar de afwezigheid van insluitsels en vlekken. Diamanten met weinig tot geen insluitsels zijn meer geld waard dan diamanten met insluitsels.

4. Knippen.

Diamanten staan ​​bekend om hun vermogen om lichtstralen te breken en te schitteren intens. De slijpvorm van een diamant laat zien hoe goed de facetten van een diamant daartoe in staat zijn omgaan met licht. Hoe beter de slijpvorm van de diamant, hoe hoger de waarde.

Controleer de kwaliteit van uw edelsteen

Edelstenen zijn mooi, maar het is belangrijk om de juiste soort informatie over de verschillende edelstenen te kennen. Sommige edelstenen reageren mogelijk niet goed op hitte, waardoor de stenen kunnen verkleuren. Anderen reageren mogelijk niet goed op zeep of water. Als je naar edelstenen gaat kijken, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Net als diamanten hebben edelstenen vergelijkbare kwaliteitscontrolefactoren. Waar diamanten de 4C's hebben, kan de kwaliteit van edelstenen worden beoordeeld op basis van de kleur van de edelsteen, de slijpvorm van de edelsteen, de helderheid van de edelsteen en de duurzaamheid van de edelsteen. (Tarieven van AAA - B) Bekijk onze steenverzorgingspagina voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen.

Wil je meer hulp bij het vinden van een sieraad cadeau of wil je meer weten? Neem dan contact op met Jacky.