THEIR STORY - Vrouwendag inspiratie van prinses Margarita

De Parme Design, opgericht door HKH Prinses Margarita de Bourbon de Parme uit Nederland, onderscheidt zich door een creatieve visie waarin conceptuele elementen en materialen tot één geheel worden gecombineerd. Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag stelden we deze powervrouw enkele vragen over de kracht van vrouwen.

Waarom vind je het belangrijk dat Internationale Vrouwendag wordt georganiseerd?

Vrouwen strijden al jaren voor gelijke rechten. Hoewel we vele overwinningen hebben behaald, zoals het stemrecht, is de strijd nog niet voorbij. Denk aan de inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen. Bovendien hebben mannen en vrouwen in veel landen nog steeds niet dezelfde rechten. Het is essentieel om een dag als Internationale Vrouwendag te blijven vieren om bewustwording te creëren en vooruitgang te stimuleren.

Wat zijn inspirerende tips die je kunt doorgeven aan andere vrouwelijke ondernemers?

Ik zou elke vrouw adviseren om nooit beslissingen te nemen op basis van angst, maar altijd op basis van kracht. Vertrouw op je intuïtie en laat niemand je vertellen dat je iets niet kunt. Een financieel onafhankelijke vrouw is een vrouw in vrijheid. Ik geloof in de kracht van de natuur. Als je twijfelt, niet weet welke kant je op moet, of op een kruispunt staat, zowel zakelijk als privé, ga dan de natuur in. Maak je hoofd leeg en vaak komen de antwoorden vanzelf.

In welke aspecten denk je dat vrouwen het beste zijn?

Ik geloof sterk in de kracht van vrouwen als teamspelers en communicators. Vrouwen creëren vaak balans en evenwicht in een groep. Wanneer een groep vrouwen zich verenigt en samenwerkt, zijn ze onoverwinnelijk. Als wij als vrouwen beseffen dat we samen sterker zijn in plaats van elkaars concurrenten te zijn, gebeuren er magische dingen.

We hopen dat dit je inspiratie geeft voor Vrouwendag! Laat je nog meer inspireren door de collectie te checken!