YOUR STORY - Blue Gem Aquamarijn

Geboren in maart? Heb jij even geluk! Je mag de dromerige Aquamarijn je geboortesteen noemen. Vanwege zijn prachtige, veelzijdige kleuren en betaalbaarheid verdient deze halfedelsteen het om je alledaagse juweel te zijn - zelfs als je geen maart-baby bent.

Oorsprong

De steen varieert in kleur van diepblauw tot blauwgroen met verschillende intensiteiten. Aquamarijn is een vorm van het mineraal beryl dat ook andere edelstenen bevat, zoals smaragd, morganiet en heliodor. Beryl bestaat uit vier elementen: beryllium, aluminium, silicium en zuurstof. Het is een relatief harde edelsteen, gerangschikt na de diamant, robijn, saffier, alexandriet en topaas. Aquamarijn wordt gevonden in Brazilië (al meer dan honderd jaar 's werelds grootste bron van aquamarijn van edelsteenkwaliteit), het Midden-Oosten, Rusland en verschillende landen in Afrika.

Naam

De naam aquamarijn is afgeleid van twee Latijnse woorden: aqua, wat 'water' betekent, en marina, wat 'van de zee' betekent. Misschien vanwege de associatie met water, wordt aangenomen dat aquamarijn een kalmerende, rustgevende invloed heeft; de steen helpt de drager om koeler en nuchter te blijven in stressvolle tijden.

Geloven

Vroege zeelieden geloofden dat aquamarijn talismannen hen zouden beschermen tegen oceaangevaren en verdrinking. Door de eeuwen heen geloofden veel culturen dat aquamarijn ook speciale krachten op het land heeft (vooral voor getrouwde stellen) omdat het de liefde zou doen ontwaken. Aquamarijn is ook een symbool van eeuwige jeugd. In de Romeinse tijd werd aquamarijn gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen en het immuunsysteem te versterken. Bovendien is de genezende energie van de aquamarijn gekoppeld aan het keelchakra, en men denkt dat het de drager ook helpt bij communicatie en zelfexpressie. En tot slot, als je droomt van een aquamarijn, maak je snel nieuwe vrienden.

De steen is om vele redenen een favoriet onder ontwerpers en consumenten. Een daarvan is de betaalbaarheid; de bijnaam van aquamarijn is 'de arme man's diamant'.

Wil je graag een mooi juweel vinden bij deze maart beauty? Check de collectie!