YOUR STORY - Shinen als een granaat

Januari, de maand van nieuwe beginnen en goede voornemens, is de perfecte tijd om een speciale sprankeling aan je leven toe te voegen. Het is geen toeval dat granaat de geboortesteen van januari is, bekend om zijn intense en boeiende schittering. Laten we deze mystieke edelsteen van januari en zijn magische karakter ontdekken.

Sprankelende Geboortesteen

Granaat is de traditionele geboortesteen van januari en vertegenwoordigt een groep mineralen die in een regenboog van kleuren voorkomen. De kleuren variëren van dieprood en donkerroze/paars tot geel, oranje en groen. Met wat geluk kun je zelfs een zeldzame blauwe granaat vinden! Hoewel granaat een mix is van mineraalsoorten, is de meest voorkomende kleur rood, van roestkleurig tot diep violetrood. De sprankeling van granaat is zo intens dat het zelfs 'vuur' wordt genoemd. Bij zachte verlichting, zoals kaarslicht, komt de uitzonderlijke schittering het beste tot zijn recht.

Betekenis en Voordelen

Het woord "granaat" komt van het Latijnse "granatum," wat "zaad" betekent, en het lijkt op de rode pitjes van de granaatappel. Volgens de Indiase astrologie bestrijdt granaat negatieve gevoelens, geeft het zelfvertrouwen en stimuleert het de creativiteit. Het symboliseert zuiverheid, waarheid, liefde, vriendschap en mededogen. In de oudheid en de middeleeuwen werd gedacht dat granaat remedies bood tegen ziekte en woede. De lijst met voordelen is eindeloos, wat verklaart waarom granaten sinds de bronstijd worden gebruikt en nog steeds populair zijn.

Rijke Geschiedenis

Granaat wordt wereldwijd gewaardeerd en is sinds de bronstijd een populaire edelsteen. Farao's van het oude Egypte droegen colliers vol rode granaten, en in het oude Rome werden granaatringen gebruikt om waszegels te maken voor belangrijke documenten. Een bijzondere steen met een rijke geschiedenis.

Hard maar Zacht

Granaat varieert tussen 6,5 en 7,5 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het harder is dan sommige andere edelstenen zoals opalen en parels, maar zachter dan robijnen, saffieren en diamanten. Granaten zijn perfect voor oorbellen, broches en hangers. Let wel op hoe je ze bewaart; als ze tegen hardere edelstenen wrijven, kunnen ze krassen oplopen.

Vindplaatsen

Granaat wordt over de hele wereld gevonden, waaronder in Griekenland, Tsjechië, Rusland, Wyoming, Tanzania, Madagaskar, Sri Lanka en India. Mandarijn Spessartiet Granaten, ook bekend als Mandarijn granaten, zijn de meest zeldzame en dure van alle granaat edelstenen. India is een van de grootste producenten, en daarnaast vind je grote mijnen in Afrika, Zuid-Amerika en Rusland.

Je kunt de prachtige granaat geboortesteen ook hier bij byJacky vinden. Dus, ben je in januari jarig of wil je het jaar beginnen met iets bijzonders?

Haal dan die Glorious Garnet Sparkle!