YOUR STORY - Shinen als een granaat

Januari: de maand van een nieuw begin, goede intenties en waarschijnlijk de perfecte tijd om die nieuwe speciale sprankeling in je leven te krijgen... Is het toeval dat de edelsteen Granaat de geboortesteen van januari is? En dan ook nog vooral bekend staat om zijn intense en boeiende schittering? Laten we een blik werpen op deze mystieke geboortesteen van januari en zijn magische karakter ontdekken.

Sprankelende Geboortesteen

Granaat is de traditionele geboortesteen van januari en is eigenlijk de naam van een groep mineralen die in een regenboog van kleuren voorkomen. Ze variëren in kleur van dieprood en donkerroze/paars tot geel, oranje en groen. Als je geluk hebt, vind je misschien zelfs een ongelooflijk zeldzame blauwe granaat! Hoewel granaten een mix zijn van mineraalsoorten met veel overeenkomsten, is de voorkomendste kleur rood, van roestkleurig tot diep violetrood. De sprankeling is zo intens en boeiend dat het zelfs vuur wordt genoemd. Bij zachte verlichting zoals kaarslicht komt de uitzonderlijke schittering het beste tot zijn recht.

Betekenis en voordelen

Het woord "granaat" komt van het woord gernet , wat "donkerrood" betekent en is afgeleid van het Latijnse granatum, wat zaad betekent. De edelsteen wordt zo genoemd omdat hij erg lijkt op de rode pitjes van de granaatappel. Volgens de Indiase astrologie bestrijdt granaat negatieve gevoelens, geeft het je meer zelfvertrouwen en stimuleert het de creativiteit. Het symboliseert zuiverheid, waarheid, liefde, vriendschap en mededogen. In de oudheid en de middeleeuwen werd ook gedacht dat edelstenen zoals granaat remedies waren tegen ziekte en woede... De lijst met voordelen gaat maar door. Geen wonder dat granaten al sinds de bronstijd worden gebruikt en nog steeds erg populair zijn.

Geschiedenis

De mystieke granaat wordt over de hele wereld zeer gewaardeerd en wordt sinds de bronstijd gebruikt als edelsteen of zelfs als instrument om metaal te slijpen. Zelfs de farao's van het oude Egypte bedreigden zichzelf met colliers vol rode granaten. En in het oude Rome gebruikten ze granaatringen om daarmee de was te stempelen waarmee belangrijke documenten werden beveiligd. Een bijzondere steen met een rijke historie.

Hard maar zacht

De verschillende soorten granaat variëren tussen 6,5 en 7,5 op de schaal van Mohs van hardheid. Dit betekent dat deze geboortesteen meer kans heeft om robijnen, saffieren en diamanten te beschadigen dan onze eerder beschreven edelstenen. Toch zijn ze perfect voor oorbellen, broches en hangers. Maar pas op hoe u ze in uw juwelenkistje bewaart... Als u ze tegen uw diamanten, robijnen en saffieren laat wrijven, kunnen ze krassen oplopen. Granaat kan daarentegen ook krassen maken op zachtere edelstenen, zoals opalen of parels.

Gevonden voorwerpen

Granaat wordt over de hele wereld gevonden, waaronder Griekenland, Tsjechië, Rusland, Wyoming, Tanzania, Madagaskar, Sri Lanka en India. Mandarijn Spessartiet Granaten, ook bekend als Mandarijn granaten, worden beschouwd als de meest zeldzame en dure van alle granaat edelstenen. India is een van de grootste producenten en daarnaast vind je grote mijnen in Afrika, Zuid-Amerika en Rusland.

Maar verdwaal niet...je kunt die Granaat geboortesteen ook hier krijgen bij byJacky ;)

Dus ben je in januari jarig of wil je het jaar gewoon beginnen met iets bijzonders te krijgen of te geven…

Haal dan die Glorious Garnet Sparkle!