YOUR STORY - Spinel & Peridoot: geboortestenen augustus

Geboren in augustus? Dan heb je de geboortestenen August. Prijs jezelf gelukkig, want je hebt twee geboortestenen; Spinel en Peridoot. Spinel is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en wordt verondersteld de drager te beschermen tegen schade en verdriet te elimineren. Peridot, met zijn kenmerkende limoengroene kleur, zorgt voor kracht en invloed.

Spinel

Mensen geloven dat Spinel de eigenaar beschermt tegen schade. Het heeft het vermogen om verschillen te verzoenen en verdriet weg te nemen. Spinel is verkrijgbaar in een breed scala aan rijke, briljante kleuren; prachtige roodtinten, oranje, pastelroze, paars en – uiterst zeldzaam – blauw. Bijzonder spectaculair is de oranje-roze variant die in Myanmar wordt gedolven, echt anders dan alle andere edelstenen.

De felrode variant van Spinel lijkt zo op de Ruby dat mensen de twee vaak verwarren. Spinels zijn echter zeldzamer dan robijnen, maar kunnen soms in grotere maten worden gevonden. In vergelijking met veel andere edelstenen is Spinel relatief betaalbaar.

Peridoot

Peridot verdrijft angsten en nachtmerries en geeft de drager magische krachten en helende eigenschappen. Mensen geloven ook dat het de gave van innerlijke uitstraling draagt. Het scherpt de geest en opent nieuwe niveaus van bewustzijn en groei. Ik weet niet zeker of dat allemaal waar is, maar het is het proberen waard, toch?

Peridoot is een van de weinige edelstenen die in één kleur voorkomt: groen. De intensiteit en tint van het groen is afhankelijk van de hoeveelheid ijzer in de steen. De kleur kan dus variëren van geel, tot olijfgroen, tot bruingroen, kijk eens naar dit collier van Beegoddess.

Ontwerp van De Parme

Zijn jouw geboortestenen van augustus (of gewoon een Spinel of Peridoot liefhebber) en benieuwd naar het gebruik van de twee stenen in byJacky merken? De Parme Design, van HKH Prinses Margarita de Bourbon de Parme, gebruikt Spinel in haar prachtige Leaves collectie. Kijk naar hun collectie!