YOUR STORY - Spinel & Peridoot: geboortestenen augustus

Ben je in augustus geboren? Dan heb je het geluk om twee schitterende geboortestenen te hebben: Spinel en Peridoot. Beide edelstenen hebben hun eigen unieke eigenschappen en betoverende schoonheid. Ontdek hoe deze stenen niet alleen je sieradencollectie kunnen verfraaien, maar ook bijzondere krachten en betekenis kunnen bieden.

Spinel: De Beschermende Edelsteen

Spinel is bekend om zijn brede scala aan rijke, briljante kleuren, waaronder rood, oranje, pastelroze, paars en zelfs zeldzaam blauw. Deze veelzijdige juweel wordt geprezen om zijn vermogen om de drager te beschermen tegen schade en verdriet te verlichten. De felrode variant van Spinel wordt vaak verward met robijn, maar is eigenlijk zeldzamer en kan soms in grotere maten worden gevonden. Bovendien is Spinel, in vergelijking met andere edelstenen, relatief betaalbaar.

De felrode variant van Spinel lijkt zo op de Ruby dat mensen de twee vaak verwarren. Spinels zijn echter zeldzamer dan robijnen, maar kunnen soms in grotere maten worden gevonden. In vergelijking met veel andere edelstenen is Spinel relatief betaalbaar.

Peridoot: De Krachtige Groene Edelsteen

Peridoot, herkenbaar aan zijn kenmerkende limoengroene kleur, staat bekend om zijn kracht en invloed. Deze edelsteen wordt verondersteld angsten en nachtmerries te verdrijven en de drager magische krachten en helende eigenschappen te geven. Peridoot zou de gave van innerlijke uitstraling dragen, de geest scherpen en nieuwe niveaus van bewustzijn en groei openen.

Peridoot is een van de weinige edelstenen die in één kleur voorkomt: groen. De intensiteit en tint van het groen is afhankelijk van de hoeveelheid ijzer in de steen. De kleur kan dus variëren van geel, tot olijfgroen, tot bruingroen, kijk eens naar dit collier van Beegoddess.

Ontwerp van De Parme

Zijn jouw geboortestenen van augustus (of gewoon een Spinel of Peridoot liefhebber) en benieuwd naar het gebruik van de twee stenen in byJacky merken? De Parme Design, van HKH Prinses Margarita de Bourbon de Parme, gebruikt Spinel in haar prachtige Leaves collectie. Kijk naar hun collectie!