YOUR STORY - De kostbare september-geboortesteen saffier

Geboortestenen, ze hebben allemaal iets mystieks en magisch. Maar misschien is Sapphire wel de meest populaire van allemaal. We koesteren saffieren al duizenden jaren als enkele van de kostbaarste edelstenen op aarde.

Populair in het oude Rome, Perzië en gedurende de middeleeuwen en geliefd bij royalty's. De meeste mensen denken aan de beroemde diepblauwe kleur als ze aan deze populaire edelsteen denken. Zelfs het woord saffier is afgeleid van het Latijnse en Griekse woord voor blauw. Maar saffieren zijn er eigenlijk in bijna elke kleur: paars, perzik, oranje, geel, groen, groenblauw en zelfs roze, wat ook de zeldzaamste kleur is van allemaal.

Saffier september

De saffier-edelsteen werd de officiële geboortesteen van september in 1912. Weet je niet zeker welk cadeau je moet geven? Saffier staat ook bekend als een traditioneel geschenk voor degenen die een 5e of 45e verjaardag vieren en is de edelsteen van de dierenriem voor: Vissen, Stier, Maagd en Boogschutter.

Kleuren

Saffieren krijgen hun geweldige kleuren door sporenelementen in het mineraal korund. Klassieke blauwe saffieren bevatten ijzer en titanium, terwijl meer chroom er een robijn van maakt. Saffieren zijn ook beroemd vanwege hun verscheidenheid aan kleurveranderingen. Verschuiving van blauw bij daglicht naar blauwpaars bij gloeilamplicht. Let op: er zijn dus geen rode saffieren, we noemen ze robijnen!

Veilig met Saffier

Saffier staat bekend om zijn bijzondere krachten en staat symbool voor adel en trouw. In de Middeleeuwen geloofde men dat de drager beschermd was tegen kwaad en hekserij. Mensen zouden het zelfs gebruiken als tegengif voor vergif en zouden zelfs geloven dat Sapphire ziekten kon genezen.

Royalty

Bovendien maakte het indruk op de royalty's door de 'krachten' en schoonheid van deze opmerkelijke steen. Diepblauwe saffieren worden al lang geassocieerd met royalty's. Mensen geloven zelfs dat de naam "koningsblauw" komt door het dragen van de saffieren. Koningsblauwe saffieren, vaak gedragen door middeleeuwse koningen, van wie sommigen geloofden dat de edelstenen hen zouden beschermen tegen hun vijanden. Zelfs Napoleon gaf zijn geliefde vrouw Josephine een verlovingsring met twee stenen saffieren en diamanten.

Ook onder de indruk van de magische en mystieke krachten en de geschiedenis van de edelsteen Saffier? Ook al zijn deze speciale en heilige krachten alleen maar oude en Bijbelse verhalen, het is veilig om te zeggen dat de geboortesteen van september een onmiskenbare magische schoonheid heeft... Dus voor je volgende speciale gelegenheid:

Zeg het met Saffier!