YOUR STORY - De kostbare september-geboortesteen saffier

Geboortestenen hebben een mystieke en magische aantrekkingskracht, maar saffier is misschien wel de meest populaire van allemaal. Al duizenden jaren koesteren we saffieren als enkele van de kostbaarste edelstenen op aarde. Deze prachtige stenen waren populair in het oude Rome, Perzië en de middeleeuwen en worden tot op de dag van vandaag geliefd bij royalty's.

Saffier: De Betoverende Geboortesteen van September

De meeste mensen denken aan de beroemde diepblauwe kleur als ze aan saffieren denken. Het woord saffier is afgeleid van het Latijnse en Griekse woord voor blauw. Maar saffieren zijn er in bijna elke kleur: paars, perzik, oranje, geel, groen, groenblauw en zelfs roze, wat de zeldzaamste kleur is van allemaal. Sinds 1912 is saffier de officiële geboortesteen van september. Het is ook een traditioneel geschenk voor een 5e of 45e verjaardag en de edelsteen van de dierenriem voor Vissen, Stier, Maagd en Boogschutter.

De Kleuren van Saffier

Saffieren krijgen hun schitterende kleuren door sporenelementen in het mineraal korund. Klassieke blauwe saffieren bevatten ijzer en titanium, terwijl meer chroom ze in robijnen verandert. Saffieren staan ook bekend om hun vermogen om van kleur te veranderen, bijvoorbeeld van blauw bij daglicht naar blauwpaars bij gloeilamplicht. Let op: er zijn geen rode saffieren, deze worden robijnen genoemd!

De Beschermende Krachten van Saffier

Saffier staat bekend om zijn bijzondere krachten en symboliseert adel en trouw. In de middeleeuwen geloofde men dat de drager beschermd was tegen kwaad en hekserij. Saffier werd zelfs gebruikt als tegengif voor vergif en zou ziekten kunnen genezen. Deze beschermende eigenschappen maakten de edelsteen nog waardevoller.

Saffier en Royalty

Saffieren hebben altijd indruk gemaakt op royalty's vanwege hun krachten en schoonheid. Diepblauwe saffieren worden al lang geassocieerd met koninklijke families. Men gelooft zelfs dat de naam "koningsblauw" komt van het dragen van saffieren. Koningsblauwe saffieren werden vaak gedragen door middeleeuwse koningen, van wie sommigen geloofden dat de edelstenen hen zouden beschermen tegen hun vijanden. Zelfs Napoleon gaf zijn geliefde vrouw Josephine een verlovingsring met twee saffieren en diamanten.

Laat je Betoveren door de Saffier

Ben je onder de indruk van de magische en mystieke krachten en de rijke geschiedenis van de saffier? Hoewel deze krachten misschien alleen maar oude verhalen zijn, is het veilig om te zeggen dat de geboortesteen van september een onmiskenbare magische schoonheid heeft. Overweeg saffier voor je volgende speciale gelegenheid en laat je betoveren door deze prachtige edelsteen.

Zeg het met Saffier!