YOUR STORY - De beschermende (geboortesteen) Amethist

Degenen die in de kortste maand van het jaar zijn geboren, mogen de prachtige amethist hun geboortesteen noemen. Volgens de oude Grieken en Romeinen beschermt deze paarse schoonheid de drager tegen dronkenschap. Is jouw geboortesteen februari? Dat kan goed van pas komen na een zeer droge januarimaand!

Betekenis van de Amethist

De amethist is een variëteit van kwarts met een spectaculaire paarse kleur, variërend van een lichte lila tint tot een mix van diep violet en rood. De grootste concentraties amethist worden gevonden in vulkanisch gesteente over de hele wereld, met de grootste afzettingen in Brazilië en Uruguay. Voorafgaand aan de opkomst van Zuid-Amerika als topproducent, kwamen de meeste commercieel gewonnen amethisten uit Rusland en Siberië.

Oorsprong en Geschiedenis

De oude Grieken en Romeinen geloofden dat amethist de bedwelmende krachten van Bacchus zou afweren en de drager scherp en helder zou houden. Daarnaast wordt gezegd dat het helpt een evenwichtige manier van denken te behouden en zowel stimulerend als kalmerend werkt. De steen draagt de energie van vuur en passie, creativiteit en spiritualiteit.

Al eeuwenlang wordt amethist geassocieerd met tal van mythen en legendes, evenals met religies in verschillende culturen. Beoefenaars van de ayurvedische geneeskunde beweren dat de steen unieke fysieke genezende eigenschappen heeft. Het kan het immuunsysteem versterken, hormonen reguleren en de conditie van de huid verbeteren. Dit maakt amethist extra bijzonder als geboortesteen.

Verschijningsvormen en Beschikbaarheid

De amethist is vanwege zijn prachtige kleur en krachten overal verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor het een betaalbare keuze is. De steen past bij zowel warme als koele kleuren en combineert mooi met geel-, rosé- en witgoud. Daarom is deze kostbare edelsteen de perfecte aanvulling op je juweelcollectie, elke dag weer.


Ben je van plan om deze prachtige steen aan je collectie toe te voegen? byJacky biedt een aantal spectaculaire Amethist-stukken die je niet zou willen missen.