YOUR STORY - De beschermende (geboortesteen) Amethist

Degenen die in de kortste maand van het jaar zijn geboren, mogen de prachtige Amethist hun geboortesteen noemen. Volgens de oude Grieken en Romeinen beschermt deze paarse schoonheid de drager tegen dronkenschap. Is jouw geboortesteen februari? Dat zou wel eens van pas kunnen komen na een zeer droge januarimaand!

Betekenis

De Amethist is een variëteit van kwarts met een spectaculaire paarse kleur die varieert van een lichte lila tint tot een mix van diep violet en rood. De grootste Amethistconcentraties worden gevonden in vulkanisch gesteente over de hele wereld. De grootste afzettingen bevinden zich echter in Brazilië en Uruguay. Voorafgaand aan de opkomst van Zuid-Amerika als de topproducent, kwamen de meeste commercieel gewonnen Amethisten uit Rusland en Siberië.

Oorsprong

De oude Grieken en Romeinen geloofden dat Amethist de bedwelmende krachten van Bacchus zou afweren en de drager scherp en helder zou houden. Er wordt ook gezegd dat het je helpt een evenwichtige manier van denken te behouden en je te stimuleren en te kalmeren. De steen draagt ​​de energie van vuur en passie, creativiteit en spiritualiteit.

Al eeuwenlang wordt Amethist in verband gebracht met tal van mythen en legendes, evenals met religies in verschillende culturen. Bovendien beweren beoefenaars van de ayurvedische geneeskunde dat de steen een aantal unieke fysieke genezende eigenschappen heeft. Het kan het immuunsysteem versterken, hormonen reguleren en de conditie van de huid verbeteren. Nog specialer om Amethist als geboortesteen te hebben!

Verscheidenheid

Dan is het vanwege zijn prachtige kleur en krachten overal verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Als gevolg hiervan is het een redelijk betaalbare keuze. Amethist past bij zowel warme als koele kleuren en past bijvoorbeeld bij geel-, rosé- en witgoud. Daarom zal deze kostbare edelsteen je outfit elke dag aanvullen.

Ben je van plan om deze prachtige steen aan je collectie toe te voegen? byJacky biedt een aantal spectaculaire Amethist-stukken die je niet zou willen missen.