THEIR STORY - De zeldzame geboortesteen van december

 

Ben jij geboren in december? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen met de zeldzame Tanzaniet als jouw geboortesteen. Ontdekt in 1968, is deze blauwe edelsteen een van de meest recente toevoegingen aan de lijst van geboortestenen. Tanzaniet kan alleen gevonden worden in specifieke delen van de wereld, namelijk in de Merelani-bergen van de Kilimanjaro in Tanzania.

Oorsprongsverhaal

Volgens een legende werd Tanzaniet voor het eerst ontdekt door herders die een blikseminslag zagen. De resulterende brand veranderde bruine stenen in prachtige blauwe edelstenen. Tiffany & Co. herkende de potentie van deze steen, vergelijkbaar met saffier, en werd de grootste distributeur. Tegenwoordig is 80% van de Tanzaniet nog steeds bruin en heeft een warmtebehandeling nodig om zijn kenmerkende blauwe, roze of paarse kleur te krijgen.

Kleuren en Betekenis

Elke kleur van Tanzaniet heeft zijn eigen betekenis. Violet staat voor mysterie en magie, terwijl de donkere Tanzaniet staat voor successen en het realiseren van dromen. De indigokleur symboliseert hart en intellect. Hoe donkerder de steen, hoe luxueuzer de betekenis.

Zeldzaamheid

Tanzaniet is 1000 keer zeldzamer dan een diamant. De waarde van de steen wordt mede bepaald door de noodzaak van een warmtebehandeling. Tanzaniet die ondergronds in de juiste kleur wordt gevonden, is nog zeldzamer en daarmee kostbaarder. Deze edelsteen is ook een populair cadeau voor het 24e huwelijksjaar.

Ook al is jouw geboortesteen niet van december, kun je alsnog gefascineerd zijn door deze prachtige edelsteen. Overweeg je om deze schitterende steen aan je collectie toe te voegen? ByJacky heeft spectaculaire Tanzaniet juwelen in de collectie die je zeker niet wilt missen.