THEIR STORY - De zeldzame geboortesteen van december

 

Ben jij geboren in december? Dan is de zeldzame Tanzaniet jouw geboortesteen. Ze hebben deze blauwe steen ontdekt in 1968, wat het een van de meest recente toevoegingen maakt in de lijst van geboortestenen. Tanzaniet kan alleen gevonden worden in bepaalde delen van de wereld, namelijk in de Merelani bergen van de Kilimanjaro. Zoals de naam suggereert komt de steen uit Tanzania.

Oorsprong verhaal

Volgens een legende, is Tanzaniet als eerst gevonden door herders die een bliksemaanslag zagen, waardoor bruine stenen door vuur veranderden in een prachtige blauwe steen. Tiffany & CO zag dat deze steen overeenkwam met Saffier en begreep dat het potentie had. Uiteindelijk zijn zij de grootste distributeur geworden. Op dit moment is 80% van de geboortesteen nog steeds bruin en hebben ze een warmte behandeling nodig om ze blauw, roze of paarse kleur te geven. 

Kleur

Iedere kleur heeft een eigen betekenis. Violet staat voor mysterie en magie. De donkere Tanzaniet staat voor successen, dromen en deze realiseren. De indigo kleur staat voor het hart en intellect. Hoe donkerder de steen, hoe meer luxe de betekenis. 

Zeldzaamheid

De steen zelf is 1000 keer zeldzamer dan een diamant. Het feit of het een warmte behandeling nodig heeft bepaalt de waarde van de steen. Als Tanzaniet ondergronds gevonden wordt in de juiste kleur, is het nog zeldzamer en daarmee duurder. Het is ook een cadeau voor het 24e jaar huwelijk.

Ook al is jouw geboortesteen die niet van december, kun je vooralsnog interesse hebben. Ben je van plan deze prachtige steen toe te voegen aan je collectie? ByJacky heeft spectaculaire Tanzaniet juwelen in de collectie, deze wil je niet missen.